Stanislav Lobotka
  Forum - AFC Ajax
Jaspertje Jeugd watcher 343 posts
  Geplaatst op 03-07-2013 om 14:03  
Naam: Stanislav Lobotka
Geboorteplaats: Trenčín (Slowakije)
Voor een jaar gehuurd van AS Trenčín met optie tot koop

Ik ben eens wat gaan opzoeken over deze speler en met name hoeveel wedstrijden die heeft gespeeld.

In het Seizoen 2010/2011 debuteerde Lobotka in het eerste van AS Trenčín tegen MFK Rimavskà Sobota in de 88ste minuut, hij was toen pas 16 jaar, 3 maand en 15 dagen jong! verder speelde die in dat seizoen nog in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen een kwatiertje

het seizoen daarna kwam Lobotka niet veel verder met 5 wedstrijdjes.

Maar het seizoen 2012/13 was de absolute doorbraak, Lobotka speelde in dit seizoen 31 van de 33 wedstrijden (ja 33 want ze spelen daar blijkbaar drie keer tegen elkaar).
In de eerste seizoenshelft moest die het vooral doen met invalbeurten en en af en toe een keertje basis maar werd die vaak gewisseld.
na de winterstop speelde Lobotka zich dan in de basis, hij speelde uiteindelijk in dat seizoen 16 keer de volle 90 minuten.
Verder scoorde die twee keer waarvan één uit een penalty.

Op andere sites las ik dat die werd omschreven als een spelverdeler en dat die dan matige statistieken had enz. maar Lobotka speelde volgens die officiele site van AS Trenčín vooral als controlerende middenvelder aan de opstellingen te zien, maar hoe verder het einde van het seizoen naderende kwam die bij de vier wat aanvallende middenvelder te staan (ze speelde volgens de site 4-1-4-1)
Reageren
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord