Voorbeschouwing: Roda JC - Ajax

Geschreven door Maurice Heijkoop - Uitgave: 23 november 2012 15:25 - Bron: Ajaxinside.nl

Na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League van afgelopen woensdag, hebben de Ajacieden het vizier alweer gericht op aankomende zondag. In Limburg is Roda JC de tegenstander. De achterstand op koploper PSV, zeker met de topper in het vooruitzicht, mag niet nog groter worden. Trainer Frank de Boer wierp vrijdag een blik vooruit. "We zullen punten moeten pakken."

"Ik hoop dat de koppies weer goed staan. We hebben donderdagochtend de wedstrijd tegen Dortmund met elkaar geëvalueerd. Het belangrijkste is nu dat de spelers de nederlaag een plek geven zodat ze ervan leren. Ik ga er vanuit dat dat inmiddels is gebeurd. We kunnen dus met een frisse kop naar Roda JC toe."

Toch werd er nog nagepraat over de Champions League. "Je weet dat je in deze groep met de kampioenen van Spanje, Duitsland en Engeland altijd top moet zijn. En dat waren we woensdagavond niet. In de afgelopen vijf wedstrijden zijn we twee keer top geweest. En dat leidde dan ook twee keer tot een mooi resultaat tegen Manchester City (3-1 winst en 2-2 gelijkspel). Ik vond trouwens dat we achteraf gezien niet eens zo slecht hebben gespeeld tegen Dortmund. We hebben alleen wel onnodig een paar goals weggegeven. Daarnaast ontbrak het bij ons aan stootkracht voorin, maar daar werken we aan op de training."

Sanharib Malki is de spits van Roda en scoorde vorig seizoen 25 goals. Dit jaar heeft hij er zes inliggen in elf duels, wat dat betreft is er werk aan de winkel voor de toch al niet zo lekker draaiende Ajax-defensie. "Malki kan uit het niets scoren. Dat heeft hij de afgelopen anderhalf jaar vaak bewezen. Hij is heel doelgericht en daarom absoluut een man om in de gaten te houden."

Ondanks dat Roda zestiende staat, is er geen sprake van onderschatting bij De Boer. "Je hebt altijd teams die wat minder draaien en de weg omhoog proberen te vinden naar waar ze eigenlijk horen te staan. Daarnaast zijn ze bij Roda al zeker een week met de wedstrijd tegen Ajax bezig. Aan ons dus de taak om met dezelfde intentie als bij de duels in de Champions League naar deze wedstrijd toe te leven. Dan hebben we de grootste kans op een positief resultaat. Er komt nog een belangrijke fase tot aan de winterstop. En met Ajax - PSV in het vooruitzicht is het belangrijk om zondag geen punten te morsen."

Roda JC - Ajax begint zondag om 12.30 uur.

Vermoedelijke opstelling:

 

Snel reageren

   
   
Domination Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 23-11-2012 om 18:01  
Ik zeg boerrigter eruit en Lukoki erin.
AFCA_Step Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 23-11-2012 om 18:40  
Hoop op Hoesen en Lukoki.
Peter Beheerder
  0 0 Geplaatst op 23-11-2012 om 20:28  

quote: AFCA_Step
Hoop op Hoesen en Lukoki.Hoesen viel sterk in woensdag, dus wel eens. Schöne met de punt naar achteren en Eriksen dan op het middenveld.
AFCAdaBOMB Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 24-11-2012 om 10:17  
Boerrigter Hoesen Fischer

Eriksen De Jong

Sporkslede

Blind Denswil Alderweireld Van Rhijn

Vermeer
AFCA_Step Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 25-11-2012 om 12:15  

quote: Peter
[...]

Hoesen viel sterk in woensdag, dus wel eens. Schöne met de punt naar achteren en Eriksen dan op het middenveld.


Hij staat erin hoor , Poulsen heeft wat recht te zetten vandaag en Lukoki staat wissel..
AFCA_Step Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 25-11-2012 om 12:49  
En we staan weer 1-0 achter, enorm balen!
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord