'Mogelijk vertrek Stekelenburg bij AS Roma'

Geschreven door Dennis de Bruin - Uitgave: 24 december 2012 12:43 - Bron: Voetbalzone

Doelman Maarten Stekelenburg lijkt op een zijspoor te zijn geraakt bij zijn club AS Roma. De 54-voudig international maakte anderhalf jaar geleden voor ruim 6 miljoen euro de overstap van Ajax naar Rome. Vorig seizoen speelde hij nagenoeg alle wedstrijden, maar was er al de nodige kritiek. Dit seizoen speelde Stekelenburg nog amper, door een blessure. Nu hij terug is van de blessure, moet hij plaatsnemen op de bank. De Uruguayaan Mauro Goicoechea lijkt de oud-Ajacied uit de basis te hebben verdreven. AC Milan aast nu op de 30-jarige keeper.De Italiaanse zender Sky Italia meldt vandaag dat AC Milan geïnteresseerd is in Stekelenburg. De club van Urby Emanuelson heeft al Marco Amelia en Christian Abbiati onder contract als gelouterde keepers. Het contract van Abbiati loopt echter af en hij lijkt te gaan vertrekken. Steek zou de vervanger moeten worden van de tweede keeper van AC Milan en de concurrentie aan moeten gaan met Amelia.

Stekelenburg heeft in Rome nog een contract tot 2015. Na 10 jaar in het eerste elftal van Ajax maakte de doelman in de zomer van 2011 de overstap naar Italië. De carrière van Stekelenburg vertoont parallellen met de loopbaan van Ajax-directeur Edwin van der Sar. Ook hij keepte lange tijd bij Ajax, om vervolgens de stap naar de Serie A te maken. Hij slaagde niet bij Juventus en vertrok na twee jaar naar Fulham, waarna hij uitgroeide tot een wereldtopper. Opvallend is dat Maarten Stekelenburg naast de belangstelling van AC Milan ook de interesse van Fulham heeft gewekt. Misschien is dat een betere stap voor de Ajacied in hart en nieren dan een langer verblijf in Italië.  

Snel reageren

   
   
Siroz10 Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 24-12-2012 om 12:57  
Zou een goede stap zijn, wetende dat AC niet tevreden is over zijn huidige twee keepers. Zo maakt Maarten een goede kans de '1' te worden.
el thms Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 24-12-2012 om 13:00  
Zou hem heel graag in engeland zien, hoeft niet eens bij een topclub, een club als fulham ofzo zou hij ook goed zijn.
OutQontrol Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 24-12-2012 om 13:03  
Als hij niet naar AC of Fullham gaat zie ik hem graag terug komen naar Ajax.
 
[Bewerkt door OutQontrol op 24-12-2012 om 13:04]
stef.uhc Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 24-12-2012 om 16:03  

quote: OutQontrol
Als hij niet naar AC of Fullham gaat zie ik hem graag terug komen naar Ajax.


nee we hebben nu vermeer en cillessen de tijd stekelenburg is voorlopig uit bij ajax denk ik. want we moeten veel geld gaan geven denk ik en is niet heel jong meer volgens mij. mis gaat hij wel bij ajax afsluiten maar verwacht maar niet dat hij nu al terug zal komen.
daantje732 Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 26-12-2012 om 11:29  
Ik hoop dat ie naar Fulham gaat dan kunnen de engelse top clubs hem bekijken en daarna misschien contracten
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord