Spelersanalyse deel I: Nummers 8 t/m 14!

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 25 december 2012 15:06 - Bron: Ajaxinside.nl

Ajaxinside.nl deed voorafgaand aan dit seizoen haar intrede met een nieuw design en lanceerde daarbij een nieuw onderdeel: Ajacied van het jaar! Alle bezoekers kunnen na afloop van iedere wedstrijd de spelers beoordelen die tenminste een kwartier mee hebben gespeeld. Naar aanleiding hiervan houden wij een klassement bij. Halverwege het seizoen tijd voor een analyse!

We gaan de spelers af van beneden naar boven en alleen de Ajacieden die voldoende wedstrijden in actie zijn gekomen, worden geanalyseerd. Vandaag deel I: de nummers 8 t/m 14.

14. Derk Boerrigter:
Boerrigter moest de eerste twee officiële wedstrijden tegen PSV (JC Schaal) en AZ (Eredivisie) nog laten schieten, maar speelde vanaf het tweede competitieduel tegen NEC bijna alles mee. Hij ontbrak enkel thuis tegen Manchester City en uit tegen Feyenoord. Echter miste de aanvaller de goede vorm van vorig jaar. Zijn beste beoordeling kreeg Boerrigter twee weken geleden tegen FC Groningen: een 8.03 gemiddeld. Dat blijkt echter een uitschieter, want het gemiddelde van de buitenspeler ligt over de gehele eerste seizoenshelft op een 6.2.

13. Christian Poulsen:
Een uitstekende indruk achterlaten in je eerste wedstrijden, daar begon Poulsen mee. De Deen stroomde in tijdens het vijfde competiteduel tegen RKC. Maar zijn reeks aan cijfers loopt vanaf dat moment als volgt: 7.28 - 7.02 - 6.71 - 6.55. Je ziet het al: een dalende lijn in zijn beoordelingen. Bij vlagen hele belangrijke onderscheppingen en goede passes, maar aan de andere kant soms te traag en nonchalant. Poulsen speelde volgens jullie zijn beste wedstrijd thuis tegen City: 7.44. Maar met een seizoensgemiddelde van 6.30 toch onderaan het lijstje.

12. Tobias Sana:
Een typisch geval van flitsend starten en matig eindigen. Eigenlijk hetzelfde beeld als Poulsen, maar dan hield hij een goede reeks langer vol. Sana werd namelijk in zijn eerste drie wedstrijden boven de 7.5 beoordeeld! Met als toppunt een 8.82 tegen NEC. Zijn spel blijkt echter niet constant genoeg, want na een tijdje aan kop te hebben gestaan van het klassement, is de Zweed ver weggezakt en moet het na een half seizoen doen met een beoordeling van 6.41 gemiddeld.

11. Daley Blind:
Misschien wel hét voorbeeld van hoe je uit een dal kan komen. Blind werd in de Johan Cruijff Schaal volledig overlopen en kreeg destijds een 3.80 als beoordeling. Met een 4.10 tegen AZ een week later werd het niet veel beter. Maar het vertrouwen dat Frank de Boer in de linksback hield, betaalde hij volledig terug. Blind was lang de rode lantaarndrager met een onvoldoende gemiddelde, maar kreeg in de loop van de tijd regelmatig beoordelingen boven de 7.0 en doet het met een 6.47 gemiddeld al lang niet slecht meer.

10. Ricardo van Rhijn:
Over onze international valt weinig te zeggen. Van Rhijn speelt een redelijk constant seizoen. Begon goed, kreeg een klein dipje, maar werd enkel tegen Vitesse met een zware onvoldoende beoordeeld. Met een 6.55 houdt Van Rhijn aansluiting naar de subtop van het klassement.

9. Jody Lukoki:
Onze rappe buitenspeler is een typisch geval van roulatiespeler. Lukoki speelde slechts twee van zijn zestien wedstrijden volledig mee. Negen maal als invaller binnen de lijnen gekomen en vijf keer gewisseld als basisspeler. Toch scoort bij niet slecht bij de supporters, want hij behaald een prima gemiddelde van een 6.59, zonder grote uitschieters naar boven en beneden.

8. Toby Alderweireld:
De centrumverdediger, al jaren lang verzekerd van een basisplek in het centrum. Een constante factor achterin die nooit het niveau van Jan Vertonghen behaalde, maar ook niet door de grond zakte zoals Timothée Atouba. Alderweireld wordt ook door jullie vrij consequent beoordeeld met een uitschieter tegen PSV: 7.79. Evenals de rest van de verdediging moest de Belg het ook ontgelden tegen Vitesse met een 4.65. Daardoor komt hij op een 6.63 gemiddeld, modaal voor deze Ajax-selectie.

Morgen volgt deel II: De top van het klassement!

Wij hopen dat jullie ook in 2013 gedurende het seizoen blijven stemmen op onze Ajacieden! Meer informatie over het Ajacied van het jaar klassement vind je hier.  

Snel reageren

   
   
AFCAdaBOMB Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 25-12-2012 om 15:30  
Heel leuk onderdeel dit
Domination Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 25-12-2012 om 16:29  
Leuk inderdaad!
AFCAWesley Godenzoon
  2 0 Geplaatst op 26-12-2012 om 01:44  
Vind dit top bedacht, zo betrek je de bezoekers/gasten van de website ook in het geheel.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord