Frank de Boer: 'Het jaar 2012 een fantastisch jaar'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 25 december 2012 14:53 - Bron: Ajax.nl

Frank de Boer is erg te spreken over hoe zijn 2012 is verlopen. "Het jaar 2012 was voor zowel Ajax als mij persoonlijk een fantastisch jaar", aldus de oefenmeester. "Het jaar begon met die ongelofelijke inhaalrace naar het kampioenschap. Een seizoen na het behalen van de derde ster was ook deze titel bijzonder omdat Ajax voor het eerst in jaren weer eens twee keer achter elkaar kampioen werd."De hoofdtrainer van Ajax is erg te spreken over de ontwikkeling van zijn ploeg die er wat hem betreft beter op staat dan vorig jaar. "Als team zijn we zeker verder", vindt De Boer. "We spelen steeds vaker op de manier zoals we dat als technische staf voor ogen hebben. Hopelijk zet zich dat straks na de winterstop nog verder door. Dan komen steeds dichter in de buurt van de perfecte wedstrijd."

Maar niet alleen zijn elftal is gegroeid. Ook De Boer zelf boekt progressie als coach. "Op alle gebieden heb ik stappen gemaakt. Zowel op managementgebied alsook op tactische gebied. Eigenlijk maak je als trainer eenzelfde soort ontwikkeling als speler door. Je komt in situaties terecht die je al eerder hebt meegemaakt. Dan weet je dus of je de vorige keer goed hebt gehandeld of dat je het beter anders kunt aanpakken. Het is gewoon een kwestie van meer routine."

Nu geniet hij echter van een welverdiende kerst waarvan hij het eerste feestje al achter de rug heeft. "We beginnen op Kerstavond met cadeautjes onder de kerstboom voor de kinderen. Eerste Kerstdag brengen we met de familie door en op Tweede Kerstdag heb ik een kok ingehuurd. Samen met een aantal bevriende stellen en mijn broer Ronald gaan we dan uitgebreid eten. Lekker een vier á vijf gangen diner met goede wijnen. Ik wil op dergelijke dagen altijd veel mensen om me heen hebben. Dat vind ik gezellig."  

Snel reageren

   
   
AFCAdaBOMB Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 25-12-2012 om 15:41  
Frank de Boer is het beste wat ons ooit is overkomen als trainer.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord