Update: Overmars spreekt beslissing Blind tegen

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 15 februari 2013 12:38 - Bron: Radio 1

Daley Blind heeft geen toekomst bij Ajax, zo meldde het Radio 1-programma Langs de Lijn donderdagavond. De linksback heeft een aflopend contract en zal binnenkort met Ajax om de tafel gaan om zijn toekomst te bespreken. Intern zou het technisch hart echter al hebben besloten om Blind geen nieuw contract aan te bieden. Er wordt meer heil gezien in Nicolai Boilesen, net teruggekeerd van een blessure, en Mitchell Dijks.Blind zou in Amsterdam al aan het salarisplafond zitten met een jaarsalaris van, volgens NUsport, 660.000 euro exclusief bonussen. Ajax wil zijn contract daarom niet opwaarderen. De linksback heeft al veel kritiek te verduren gekregen, maar is intussen een vaste waarde in het elftal van Frank de Boer. Ook maakte hij onlangs zijn debuut in het Nederlands Elftal. Tot op heden speelde Blind 82 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij één keer scoorde en vier assists gaf.

Update - Overmars spreekt beslissing Blind tegen: 'Onzin'.
Zowel technisch directeur Marc Overmars als zaakwaarnemer Rob Jansen spreken tegen dat Daley Blind en Ajax aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan. "De gesprekken hebben nog helemaal niet plaatsgevonden, laat staan dat er een beslissing genomen is. Onzin.", aldus Overmars tegenover AT5. Gisterenavond meldde Langs de Lijn dat Ajax besloten zou hebben niet verder te willen met de linksback.  

Snel reageren

   
   
AFCAdaBOMB Godenzoon
  1 3 Geplaatst op 15-02-2013 om 07:22  
Verdedigend gister weer zwak, goeie voetballer hoor, maar ik zie meer heil in Dijks en Boilesen
 
[Bewerkt door AFCAdaBOMB op 15-02-2013 om 07:23]
AFCA_Step Godenzoon
  6 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 08:29  
Hoezo ''weer zwak''? Blind speelt al heel het seizoen prima en Dijks en Boilesen hebben nog niks laten zien.
Ik vind het dus geen slimme zet..
stephan1 Godenzoon
  2 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 09:35  
Ik vind Blind de beste dit seizoen bij Ajax, beter dan iedereen.. Rare zet dit.. moet nog maar zien of dit waar is..
marcus5 Godenzoon
  2 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 10:23  
Dit gaan ze toch niet doen hoop ik,of zijn gek geworden daar.
stef.uhc Godenzoon
  0 2 Geplaatst op 15-02-2013 om 10:54  
nou aan de ene kant snap ik het wel. ajax wil graag doorgroeien naar de top en ook al doet blind het dit seizoen goed hij is toch onzeker vind ik vooral als hij 1 op 1 komt met een tegenstander. was gister ook al een paar keer dat de tegenstander hem zo voorbij rende. jammer maar helaas niet snel genoeg.
Siroz10 Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 10:57  
Veelal is Radio1 een van de zenders welke goed geïnformeerd is of dient te zijn. Het zou zeer onhandig zijn van Ajax om te lekken, alvorens er met Daily is gesproken. Of hij weet al meer en communiceert hier nog niet over.

Blind speelt inderdaad zeer goed. Boilesen en Dijks dienen zich nog te bewijzen.
Wanneer Ajax toch werkelijk kiest voor een van de andere twee en Daily niet als dure kracht achter de hand wenst te houden zijn het duidelijk financiële kwesties. Deze man wordt beter en beter. Is een ras-Ajacied en op meerdere posities in te zetten.

Bovendien is verlengen tegen hetzelfde salaris optioneel. Neem in het contract een clausule op, waarbij als het salarishuis zal wijzigen, hij daar van zal profiteren.
Maik Godenzoon
  2 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 13:19  
Sinds wanneer is 660 duizend het salarisplafond. Daar geloof ik niks van, dan gaat echt iedereen straks naar PiSVee.

Ik vraag me af of Blind verdedigend middenveld gezet word wanneer Boilesen weer fit is. Volgens mij zou hij daar heel goed kunnen worden.
AFCAdaBOMB Godenzoon
  0 1 Geplaatst op 15-02-2013 om 14:37  

quote: AFCA_Step
Hoezo ''weer zwak''? Blind speelt al heel het seizoen prima en Dijks en Boilesen hebben nog niks laten zien.
Ik vind het dus geen slimme zet..Dat is een mening, maar als hij een goeie rechtsbuiten tegenover zich heeft, zoals gister Popa wat geen geweldenaar is, heeft hij het verdedigend moeilijk.
OutQontrol Godenzoon
  0 2 Geplaatst op 15-02-2013 om 16:30  
Het klopt wél dat hij heel erg vaak een 1/1 duel verliest...
Bakema Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 15-02-2013 om 17:02  

quote: AFCAdaBOMB
[...]

Dat is een mening, maar als hij een goeie rechtsbuiten tegenover zich heeft, zoals gister Popa wat geen geweldenaar is, heeft hij het verdedigend moeilijk.
Dan moet je ook eens kijken wat Fischer en Eriksen die wedstrijd verdedigend deden.

Als de tegenstander kansen krijgt kijkt men altijd eerst naar de verdedigers, maar nooit naar de middenvelders en aanvallers die voor hun staan, want wat Eriksen en Fischer vooral na de 2-0 lieten zien was zwaar beneden peil, met name Fischer liet constant zijn man lopen, waardoor er aan de rechterkant van de tegenstander constant een man meer stond.

Aan de rechterkant van Ajax was het met Cuenca, de Jong en v.Rhijn beter geregeld en kwam daar ook minder gevaar vandaan.
AFCAdaBOMB Godenzoon
  0 1 Geplaatst op 15-02-2013 om 19:25  

quote: Bakema
[...]


Dan moet je ook eens kijken wat Fischer en Eriksen die wedstrijd verdedigend deden.

Als de tegenstander kansen krijgt kijkt men altijd eerst naar de verdedigers, maar nooit naar de middenvelders en aanvallers die voor hun staan, want wat Eriksen en Fischer vooral na de 2-0 lieten zien was zwaar beneden peil, met name Fischer liet constant zijn man lopen, waardoor er aan de rechterkant van de tegenstander constant een man meer stond.

Aan de rechterkant van Ajax was het met Cuenca, de Jong en v.Rhijn beter geregeld en kwam daar ook minder gevaar vandaan.Maar bij het Nederlands elftal kwam ook het gevaar steeds van Blinds kant. Heb meer vertrouwen in Dijks en Boilesen
daantje732 Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 09:41  
Serieus? Net als hij Oranje international is en zijn eerste officiele goal heeft gemaakt ik vind hem een prima speler ik zou hem dus niet wegdoen
cesam Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 10:42  
Hoezo verdedigend zwak? Vind hem juist verdedigend sterk. Ik heb het idee dat mensen met name Blind al slecht vinden als hij een keer voorbij wordt gespeeld.
Bakema Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 10:56  

quote: AFCAdaBOMB
[...]

Maar bij het Nederlands elftal kwam ook het gevaar steeds van Blinds kant. Heb meer vertrouwen in Dijks en Boilesen
Nou precies!

Maar kijk dan ook wie er linksbuiten stond, die John deed totaal geen verdedigend werk en als hij wat deed was hij constant te laat.

Het zelfde verhaal heb je omgekeerd met buitenspelers, als die geen goede wedstrijd spelen, krijgen ze kritiek omdat vanwegen dat slechte spel, maar word er niet gekeken naar de rol die de middenvelder en back die achter deze buitenspeler speelde.

Als een buitenspeler niet de juiste ballen krijgt, op het juiste moment en met de juist balsnelheid word in ingespeeld en/of diep word weg gestuurd is hij kansloos.

Wat je tegen Steua vooral zag was dat Blind op links opkwam zoal afgesproken, maar dat met name Eriksen (Fischer ook) in de 2e helft heel veel balverlies leed, juist op die momenten dat Blind diep weg liep en dus tijdens dat balverlies buiten zijn schuld om uit positie stond.

Daarom heeft Frank de Boer een Poulsen er in gebracht omdat weer recht te zetten, helaas heeft Frank de Boer op zo'n moment niet de ballen om dan ook een Eriksen terecht er uit te halen en komt hij met een politiek correcte wissel, door een Sightorrson er uit te halen onder het mom van rust gunnen.
Bakema Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 11:04  

quote: cesam
Hoezo verdedigend zwak? Vind hem juist verdedigend sterk. Ik heb het idee dat mensen met name Blind al slecht vinden als hij een keer voorbij wordt gespeeld.
Is ook zo, alle verdedigende actie's van Blind worden onder een mega loep genomen en word hij veels te zwaar bekritiseert, in ieder geval veel zwaarder dan andere spelers die op dat moment de zelfde fout maken (v.Rhijn, Alderweireld, Schöne, Moisander)meer tegelijkertijd heeft hij wel veel meer talent dan die zelfde spelers.


Blind is juist in mijn ogen één van die weinige Nederlandse spelers, die als echte Ajax talent/speler uit de jeugdopleiding is voort gekomen, helaas word dat ''nog'' niet door iedereen op de juist waarde ingeschat.

Gelukkig doen Frank de Boer en Louis van Gaal dat wel.
AFCA_Step Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 11:27  
Ik denk dat veel mensen nog steeds niet beseffen dat Daley Blind beter is geworden, hij is niet meer dat jonge gastje die zoveel fouten maakt, hij is een volwassen verdediger geworden.
marcus5 Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 16-02-2013 om 13:35  
Als Blind een keertje een foutje maakt valt het juist zo op,en dat is een goed teken dat hij op de goede weg is.!

 
[Bewerkt door marcus5 op 16-02-2013 om 23:18]
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord