Column: De voorbereiding

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 28 juli 2014 19:41 - Bron: Ajaxinside

Doordat er een WK was zijn we er misschien wat minder mee bezig geweest dit jaar, maar bij Ajax heeft de technische staf op de achtergrond al flink de basis gelegd voor het nieuwe seizoen. Voor de spelers is de voorbereiding ook al een tijdje op gang. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo luidt het bekende gezegde. Zwoegen, zweten, inhoud kweken en teambuilding. Zijn we onderweg naar de vijfde titel op rij?Daar waar Louis van Gaal het tijdens het WK had over het belang van de totale selectie, zegt Frank de Boer dat al sinds hij werd aangesteld bij het eerste. Dat valt bijvoorbeeld terug te zien aan de oefenwedstrijden die Ajax afwerkt in de voorbereiding. Iedereen moet evenveel speeltijd krijgen dus kiest De Boer voor twee oefenwedstrijden per dag waar de gehele selectie over wordt verdeeld. Daardoor speelt iedereen minimaal 45 minuten. Dit wordt naarmate de voorbereiding doorgetrokken en uiteindelijk zullen de beoogde basisspelers 90 minuten in de benen hebben. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de conditie en het wedstrijdritme, maar ook zodat iedereen een kans krijgt om een plek te veroveren in de A-selectie van De Boer.

Iedereen begint op nul en maakt dus kans, zo ook de nieuwe aankopen. Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic en Nick Viergever. Maar ook de jongens die overkomen uit de jeugd, voornamelijk Anwar El Ghazi, die al zes goals gemaakt heeft in deze voorbereiding. Als je de oefenwedstrijden volgt, maakt de selectie een redelijk goede indruk en dan nog zonder de WK-gangers er bij. De vorig seizoen afgevallen spelers zoals Tobias Sana en Lucas Andersen lijken stappen te hebben gemaakt, Milik maakt een erg sterke indruk en zo lijkt Viergever zich ook probleemloos aan te passen aan zijn nieuwe club.

Ajax moet het hebben van zijn eigen jeugd en daarom is het goed om te zien dat met name El Ghazi wel heel nadrukkelijk aan de deur klopt en zelfs, door de verhuur van Lesley de Sa, is toegevoegd aan de A-selectie. Op de blessures van Viktor Fischer en Ricardo van Rhijn na, lijkt alles dus op rolletjes te lopen bij Ajax. Ook op het gebied van de transfers is het rustig. Milik, Zivkovic en Viergever zijn binnen. Daar tegenover is aanvoerder Siem de Jong vertrokken, evenals routinier Christian Poulsen. Maar verder zijn er niet veel ontwikkelingen. De Boer heeft ook aangegeven niemand meer aan te trekken zolang er ook niemand vertrekt. Kenneth Vermeer, Kolbeinn Sigthorsson en Niklas Moisander zijn de spelers die de grootste kans maken om nog te vertrekken.

Al met al gaat alles naar tevredenheid van De Boer en zijn staf. Als Frank de Boer tevreden is, dan zijn wij dat ook al snel. Laat het seizoen maar snel beginnen!  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord