Column: Brutale buitenspelers

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 18 augustus 2014 15:36 - Bron: Ajaxinside

Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi, beide grote talenten met beide hun eerste competitiedoelpunt in Ajax 1 tegen AZ. De brutale buitenspelers zijn buiten het veld goede vrienden, maar binnen de lijnen zijn het dit jaar grote concurrenten van elkaar. Kishna laat in verschillende interviews weten de beste voetballer van de wereld te willen worden en El Ghazi noemt het een droom die uit is gekomen en zijn volgende droom is om in de Champions League te spelen. Maar er is er maar een die een vaste basisplek kan veroveren.Kishna maakte vorig jaar al zijn debuut en begon sterk. Hij scoorde mooi tegen AZ en was belangrijk in de klassieker. Hij raakte geblesseerd en kwam tot nu toe niet terug op het niveau dat hij liet zien. Viktor Fischer is nog een flinke tijd uitgeschakeld, dus was Kishna eerste keus van Frank de Boer, zo ook in de voorbereiding van dit seizoen. In die voorbereiding viel alleen een hele andere buitenspeler op. Anwar El Ghazi, de snelle aanvaller die overkwam van de jeugdopleiding van Sparta. Hij oogte fris, scoorde makkelijk. Hij werd uiteindelijk zelfs topscoorder van de voorbereiding met acht doelpunten. Door het verhuur van Lesley de Sa aan Go Ahead Eagles uit Deventer, kwam voor El Ghazi een plek vrij in de selectie van Ajax 1.

Kishna kreeg in de wedstrijden tot nu toe een basisplek, speelde niet slecht, maar was niet opvallend en vooral ongelukkig. Voor Frank de Boer was dat een reden om El Ghazi de kans te geven. Tegen Vitesse viel hij erg goed in en gaf een mooie assist op Lasse Schöne. In de wedstrijd tegen AZ was Kishna de eerste helft wederom onzichtbaar en in de rust werd hij gewisseld met El Ghazi. Die liet in de tweede helft zien dat hij zijn geweldige vorm in de voorbereiding mee heeft genomen naar de Eredivisie.

In de vaak lastige wedstrijd tegen AZ, zorgde hij voor veel dreiging en vooral AZ-verdediger Jeffrey Gouweleeuw kon geen grip krijgen op de scherpe aanvaller. Na een goede aanval via een goed invallende Thulani Serero, kwam de bal bij Anwar El Ghazi terecht. Die maakte wat schijnbewegingen en schoot de bal heel bekeken in de kruising. Nou is scoren bij een van je eerste wedstrijden heel normaal bij Ajax, maar El Ghazi was zo brutaal om na zijn goal Gouweleeuw uit te dagen om vervolgens wel weer een flinke trap te incasseren. Om dat te doen moet je veel zelfvertrouwen en bravoure hebben. Dit zou wel eens een hele grote kunnen worden….

Wat Kishna betreft kan je buiten de lijnen wel brutaal zijn en uitgesproken, maar je moet het toch op het veld laten zien.

Wordt vervolgd.
 

Snel reageren

   
   
AjaxNewzZ Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 18-08-2014 om 15:41  
Als je het mij vraagt mag El Ghazi de basisplaats.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord