Column: Ieder zijn feestje

Geschreven door Sander Berkx - Uitgave: 25 augustus 2014 20:37 - Bron: Ajaxinside.nl

De wedstrijd tegen PSV was er een waar menig Ajacied naar had uitgekeken. Al twee wedstrijden gewonnen en PSV een plaatsje boven Ajax op de ranglijst. Het kon niet beter, want in een rechtstreeks duel kon dit mooi worden omgedraaid.

Koning Frank koos er weer voor om Blind en Viergever samen op het middenveld te posteren. Het is een paar keer goed gegaan, maar een zekere Cruijff gaf ook stof tot nadenken. Met twee van deze types vertraag je het spel. Zou De Boer ze eigenlijk wel alle twee willen opstellen? Of was er bij het aantrekken van Viergever al stiekem gerekend op een vertrek van Moisander? Het zou zo maar eens kunnen, want De Boer blijft natuurlijk niet het hele seizoen met twee brekers op het middenveld spelen. Dat is voor Ajaxprincipes gewoon één te veel.Toch kwam Ajax door een doelpunt van El Ghazi al vroeg op voorsprong. El Ghazi, ik heb de naam weer mogen typen. Een speler waarbij ik via deze weg even keihard op de rem trap om niet mee te gaan in de hype. Ik zeg; Fischer, Sane en Kishna. Ook deze buitenspelers begonnen stormachtig na hun debuut. Ook zij hadden leuke trucjes, scoorden en leverden assists in hun eerste wedstrijden. Ook voor hen hebben we op de banken gestaan. En waar zijn ze nu? Fischer is door een blessure al een tijdje uit beeld en over Kishna hoor je amper nog iemand. El Ghazi voor en El Ghazi achter. Let wel, uiteraard hoop ik ook dat hij deze lijn door zet. Toch moeten we ook realistisch blijven en vooral niet nou al gaan hypen. Laat hem eerst maar eens jaar presteren en dan zien we wel verder. Sterker nog, Fischer kan beamen dat een leuk jaar ook lang niet alles zegt.

Iets dat we wel kunnen zeggen van de tegentreffers, want dat was weer pure armoede. De eerste treffer kunnen we nog plaatsen onder de noemer van een goed uitgevoerde counter. Bij de tweede treffer wordt je in een overtal situatie gewoon te kakken gezet en bij de derde treffer hebben we nog maar eens gezien hoe er komend jaar in de Champions League absoluut niet verdedigd moet worden, want dan is het een kansloze zaak. Sterker nog, in de eigen competitie ben je al kansloos als je zo blijft verdedigen. Het zal De Boer, toch niet de minste verdediger, stof tot nadenken hebben gegeven.

Iets wat sommige supporters ook wel mogen hebben, want wat was het afscheid van Siem de Jong een aanfluiting zeg. Natuurlijk is het makkelijk gezegd om het op de nederlaag te gooien, of het lange reizen dat sommige nog voor de boeg hadden. Allemaal onzin natuurlijk. Siem Subliem die ons zo veel moois heeft gegeven, moest het doen met een halfvolle Arena. Schandalig! Ajax had weer wat mooi vuurwerk geregeld en Siem kreeg diverse presentjes overhandigd. Het siert De Jong dat hij het achteraf zelf af deed als begrijpelijk. De supporters die wel zijn blijven zitten, weten wel beter. Evenals Van der Sar die zich, zo bleek de dag erna, ook stoorde aan het weg lopen van sommige supporters.

Zo was de wedstrijd tegen PSV er weer een waar een hoop over te schrijven valt. De wel of geen penalty van Sigthorsson laten we gemakshalve even buiten beschouwing. Feit is dat PSV zondag z'n dikverdiende feestje heeft gehad. Klasse, niets dan respect hiervoor. Hopelijk is het tot in de late uurtjes gevierd, want winnen van de kampioen doe je niet zo maar. Wij vieren ons feestje iets later in het voetbalseizoen. In mei welteverstaan. Hopenlijk gunnen ze het ons dan net zo!  

Snel reageren

   
   
oliekoning Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 25-08-2014 om 23:29  
Niet helemaal mee eens.
Ik denk dat het middenveld zo goed staat. Het probleem is de aanval. Ajax heeft 2 echte buitenspelers en een echte spits nodig. (niets ten nadele van Schöne die het prima doet)
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord