Column: De Transfercarrousel

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 02 september 2014 13:06 - Bron: Ajaxinside

Het zit er weer op, de selecties zijn definitief tot januari. Weer was het dit jaar een turbulente en hysterische tijd. Vermeer naar de aartsvijand, sterkhouders Daley Blind en Siem de Jong weg. Veel kwam er echter niet voor terug. De kritiek van de achterban op Marc Overmars was nu heel erg duidelijk en de naam 'Marc Netto' werd veel geroepen. Wat is nou het beleid en wat is de prioriteit van Ajax?Christian Poulsen en De Jong hadden al aangekondigd dat ze zouden vertrekken bij de club, Poulsen heeft nog geen nieuwe werkgever, daar waar De Jong een transfer maakte naar Newcastle United waar ook ex-Ajacied Vurnon Anita onder contract staat. Daarnaast stonden Niklas Moisander, Blind en Kenneth Vermeer open voor een vertrek bij Ajax. Moisander bleef uiteindelijk. Blind en Vermeer vertrokken in de laatste dagen van het transferwindow. Blind maakte de mooie en onvermijdelijke overstap naar het Manchester United van Louis van Gaal. Vermeer verraste vriend en vijand met de supergevoelige overstap naar Feyenoord. Hij blijkt dus al jaren een slap lulverhaal op te steken. De transfer van Vermeer bleef lang uit omdat hij Ajax alleen wou verlaten voor een stap vooruit. Feyenoord is niet het eerste wat dan in je opkomt, gezien de Rotterdammers al jaren geen kampioen geworden zijn en nu op het nippertje de Europa League weten te halen.

Voor veel supporters voelt deze overstap dus ook als verraad. Deze supporters zijn niet alleen hierdoor flink ontevreden, want de aankopen die zijn gedaan worden niet gezien als versterkingen. Het is waar dat Ajax al vier jaar zijn beste spelers kwijt is en vervolgens wel kampioen werd. Maar de overgebleven selectie was toch wel het slechtste wat we de afgelopen jaren hadden. Marc Overmars had nog flink wat tijd na het grote circus om Eto’o om met de onderhand meer dan 100 miljoen euro eigen vermogen wat kwaliteitsimpulsen toe te voegen aan de selectie, maar tot grote teleurstelling was om middernacht de enige aankoop Niki Zimling. De aankopen zijn dus: Arek Milik, Richairo Zivkovic, Robert Muric, Nick Viergever, Diederik Boer en Niki Zimling.

Ajax sprak uit voor overwintering in de Champions League te willen gaan, maar gezien het spel in de competitie, de loting en de matige inkopen is het maar af te vragen of dit een echte doelstelling was of dat het is uitgesproken om de achterban tevreden te houden. De achterban is niet tevreden, maar staat wel altijd achter de club. Eerst de maatregelen tegen de sfeergroepen, nu een teleurstellende transferperiode. Wat willen jullie Ajax?

Ik vraag het me af...  

Snel reageren

   
   
hvandijken Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 02-09-2014 om 14:46  
Tot nog toe hebben de meesten Denen meer gebracht dan werd verwacht dus deze nieuwe Deen krijgt van mij ook de tijd om zich te bewijzen en dat negatieve gedoe over versterkingen komt alleen maar voort uit onvrede na de nederlagen tegen Psv en Groningen waar je van kunt verliezen ja, pas als we op de helft zijn kun je meer zeggen over deze selectie.
OutQontrol Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 02-09-2014 om 15:10  
100% eens
Daniel Godenzoon
  3 0 Geplaatst op 02-09-2014 om 16:01  
Milik of Zivkovic in de spits, we kunnen Sigthorsson wel plaatsen bij het rijtje 'geflopt bij Ajax'...
ajacied97 Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 02-09-2014 om 16:07  
Kan mij hier wel in vinden. Maar ik moet ook zeggen dat mijn woede flink weggeëbd is, en ja ''Slechtste elftal'' wordt dat niet elk jaar gezegd als we weer(!) sterkhouders kwijtgeraakt zijn?


Wat ik ook al eerder aangaf, ajax moet het niet hebben over stappen maken als ze er telkens er weer in trappen en op het laatst je beste spelers verkopen. Neem een voorbeeld aan Vitesse( een van de weinige dingen die ze goed doen), toon ballen en durf te zeggen: Vlak voor het einde wordt er niet meer onderhandeld, of vraag 30M of anders niet!
_ajacied_ Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 02-09-2014 om 20:23  

quote: hvandijken
Tot nog toe hebben de meesten Denen meer gebracht dan werd verwacht dus deze nieuwe Deen krijgt van mij ook de tijd om zich te bewijzen en dat negatieve gedoe over versterkingen komt alleen maar voort uit onvrede na de nederlagen tegen Psv en Groningen waar je van kunt verliezen ja, pas als we op de helft zijn kun je meer zeggen over deze selectie.


Precies!

Daarnaast heeft Ajax flink wat jeugd met de nodige talenten. Daar gaan zeker toppers uit komen. Waarom zou je nu geld verkwisten terwijl je zeker weet dat je binnen een paar jaar een betere speler kan opleiden. Heb geduld en geef het TH nog 3 jaar de kans. Er staan echt mooie tijden te wachten op ons.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord