Column: Het verleden telt niet

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 19 september 2014 17:04 - Bron: Ajaxinside

Hij klonk weer door de speakers in de ArenA, de Champions League-hymne, teken van weer een mooie wedstrijd op het hoogste niveau voor clubs. Weer een loodzware poule met Barcelona, PSG en het stugge Apoel Nicosia. Ajax riep nu uit toch echt te willen overwinteren in de Champions League, maar dit werd subtiel wat teruggedraaid. Zeker nu het niet zo lekker loopt in de Eredivisie. De eerste wedstrijd op het Europese programma was die tegen het sterrenensemble van Paris Saint Germain. De wedstrijd tussen een team van 280 miljoen euro en een team van misschien 60 miljoen.Vooraf zou Ajax dus totaal geen kans hebben tegen de landskampioen van Frankrijk en dat leek in de eerste helft ook precies te kloppen. PSG speelde op 60 % en dat was genoeg om de controle over de wedstrijd te hebben. Zeker toen Nicolai Boilesen, die al weken verdedigend erg zwak blijkt, een fout maakte waar uiteindelijk Edinson Cavani van profiteerde. De Parijzenaren stonden op een 0-1 voorsprong en Ajax was te angstig om echt gevaarlijk te kunnen worden. De rust werd gehaald met deze stand en Frank de Boer kon nog ingrijpen in de rust.

Die kans pakte hij met twee handen aan, want de zwak spelende Nick Viergever werd vervangen door aankoop Niki Zimling. Daarnaast werd ook Kolbeinn Sigthorsson er uit gehaald en voor hem kwam Anwar El Ghazi in de plek. Voordat deze wissels hun stempel op de wedstrijd konden drukken, maakte Niklas Moisander een slippertje zoals hij de laatste tijd wel vaker maakt. De kans voor PSG liep tot niks uit, dat was gelijk het moment waarop Ajax de mouwen opstroopte en er eens vol tegen aanging. PSG wist niet wat hun overkwam en Ajax nam de wedstrijd over.

Het was uiteindelijk Lasse Schöne die de 1-1 maakte uit een vrije trap en even later eveneens uit een vrije trap was het bijna 1-2, maar die vrije trap ketste af op de paal. Het was uiteindelijk een 1-1 eindstand. Een goede prestatie voor het vooraf kansloze Ajax. Het zijn de wetten van de Champions League.

Er werd dus met een goed gevoel afgesloten en dat wordt meegenomen naar zondag, naar de Klassieker. Dit zijn de wedstrijden waarom je voetballer bent geworden, zo zei ook Frank de Boer.

De Klassieker die dit jaar toch een bijzonder randje heeft, omdat de nog geen maand geleden Kenneth Vermeer, bij de concurrent onder de lat staat. Extra lading op een wedstrijd die geen extra lading nodig heeft. De wedstrijd waar het recente verleden geen rol meer speelt, hij moet gewonnen worden!

Vorig seizoen werden de drie ontmoetingen tussen de aartsrivalen allemaal gewonnen door Ajax, dat ook nog eens tegen een sterker Feyenoord, de spanning van de Champions League is nog niet weg of de nog hogere spanning voor deze belangrijke wedstrijd staat alweer voor de deur. Zondag 21 september, het staat al een tijdje in de agenda omcirkeld.

Make us Proud!
 

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord