Column: De Panna

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 24 november 2014 11:47 - Bron: Ajaxinside

Hij maakte iets los in het stadion en bij alle Ajacieden die het zagen gebeuren. Koekoek! De panna van Ricardo Kishna was meer dan de actie die van de pleintjes afkomt. Het liet weer zien dat Kishna het nog kan en dat hij vol vertrouwen zit. Maar daarnaast was het een linkspoot op de linkerflank die met brutaliteit zijn tegenstander maar blijft opzoeken. Een kleine terugblik naar de historie door die fractie van een seconde.Het is al lange tijd een discussie, de klassieke buitenspelers waar Ajax zo bekend om was, waren er niet meer. De trend om buitenspelers met hun verkeerde been aan de flank te zetten werd ook bij Ajax ingevoerd. Sinds dat Frank de Boer aan het roer staat in Amsterdam hebben velen de posities aan de flank ingevuld. Ook dit seizoen is het vaak wisselen. Lasse Schöne is van nature een middenvelder en trekt daardoor veel naar binnen. Anwar El Ghazi echter is wel een echte buitenspeler die net zo graag buitenom als binnendoor gaat. Langzaam maar zeker werpt de nieuwe aanpak van de jeugdopleiding zijn vruchten af.

Kishna brak vorig seizoen al door en is ook een echte buitenspeler. Dit seizoen wist hij geen vaste basisplek te veroveren omdat zijn spel niet goed genoeg was. Hij moest het doen met de wedstrijden bij Jong Ajax. Na wat goede gesprekken met De Boer en Dennis Bergkamp, lijkt Kishna van alles wat hem in de weg stond af te zijn. Wat volgde was een enorme dreiging, die de moeizame wedstrijd tegen Heerenveen compleet open brak.

Vanaf links met zijn linkerpoot, zoals de mensen in Amsterdam dat toch het liefste zien. Snelheid, brutaliteit en creativiteit, alle dingen die een typische Ajaxaanvaller omschreef. Dat is precies wat Ricardo Kishna liet zien, de 25 minuten die hij speelde waren genoeg om Ajax drie punten te bezorgen en om uitgeroepen te worden tot ‘Man of the Match’.

Met een langzaam terugkerende Viktor Fischer er ook nog bij, kan De Boer rekenen op een creatieve maar vooral ook eindelijk effectieve aanval met Kishna, El Ghazi en Milik als voorkeur. Het gaat toch wederom lopen bij Ajax dat door de winst PSV aan het naderen is.

Is er weer een landskampioenschap in de maak?

Hier is de panna omdat hij zo lekker is:
https://vine.co/v/O1BImbwQTlq/embed/simple  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord