Column: Gaten opvullen

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 19 december 2014 19:11 - Bron: Ajaxinside

Het is normaal gesproken altijd afwachten hoe het vertrek van spelers effect hebben op het elftal. Frank de Boer besloot om ons van te voren alvast te laten zien hoe het elftal kan draaien zonder Niklas Moisander en Lasse Schöne. “Als belangrijke spelers vertrekken, moeten andere spelers opstaan", is een veel gebruikte quote de afgelopen jaren. De spelers die dat leken op te pakken dit jaar, stonden gisteren flink te schutteren. Frank de Boer was in staat om acht spelers tegelijk te wisselen. Drama, offday maar misschien ook weer even met beide benen op de grond.Volgens de hoofdtrainer van Ajax hadden Davy Klaassen, Joël Veltman en Nick Viergever de kar moeten trekken in de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Vooral Klaassen leek een stijgende lijn te pakken te hebben dit seizoen en was wedstrijd na wedstrijd een cruciale factor in het elftal. Diezelfde Klaassen was in de eerste helft de slechtste speler met het meeste balverlies. Goed om te horen was wel, dat Klaassen de eerste was die zei dat het niet kon wat hij heeft laten zien en dat hij er echt wel om kon janken.

Niklas Moisander is bekritiseerd om het feit dat hij hier en daar zijn foutjes maakte. Iedereen in het elftal keek hem wel aan als het moest worden opgelost en daardoor nam hij de druk weg voor Veltman. Nu Moisander niet speelde en Stefano Denswil minder wedstrijden in het eerste elftal achter zijn naam heeft staan, keek iedereen opeens Veltman aan. Die druk werd de centrale verdediger te veel en hij liet zich keer op keer te kijk zetten door de snelle Traoré van Vitesse.

Nicolai Boilesen ligt er al een tijdje uit op de linksback-positie en Viergever is daar zijn vervanger. In de wedstrijd tegen APOEL hadden de Cyprioten al snel in de gaten dat hij een van de minste voetballers in het elftal is en onder druk maakt hij vaak een fout, dit gebeurde ook tegen Vitesse.

Deze mindere prestaties van de desbetreffende spelers in combinatie van het geweldige spel van Vitesse, zorgden voor een slachtpartij in eigen huis. De Boer had graag gezien dat de beker nu eens mee kon naar Amsterdam, maar dat gaat dit seizoen dus weer niet gebeuren. Snel vergeten en weer door. Dan maar de vijfde landstitel op rij, maar daarvoor moet zondag eerst Excelsior op hun kunstgras worden verslagen. Door drie punten mee te nemen uit Rotterdam, kunnen we toch nog met een goed gevoel de winterstop in.  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord