Column: Bang, niks en angstzweet

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 12 februari 2015 09:44 - Bron: AjaxinsideHet is al lang een wens van de Ajacied, twee echte vleugelspelers op de flank bij de Amsterdamse hoofdmacht. Daar stonden ze dan ook tegen AZ, eindelijk! Milik zou wat meer toevoer kunnen verwachten zoals voor spitsen cruciaal is. Maar Milik stond er niet, ook Zivkovic niet. Het was Schöne die de plek in de punt invulde. Een jong middenveld met Bazoer, Riedewald en Sinkgraven, individueel niet slecht, maar wel te matig om een stempel te kunnen drukken. Het loopt niet in Amsterdam en dat gaat helaas gepaard met slecht voetbal. Het zijn vervelende tijden voor iedereen die Ajax een warm hart toedraagt.

Het staat nog vers op ons netvlies, het polletje van Van der Hart. Een grote opluchting, want er dreigde puntverlies voor de vierde keer op rij. Opluchting omdat er drie punten gepakt worden in de Adelaarshorst, niet bepaald iets wat in je opkomt als je het hebt over moeilijke wedstrijden in de Eredivisie. Het vertoonde spel is wat pijn doet bij de Ajacieden, het kampioenschap verliezen is erg vervelend, maar dat is niks vergeleken met wat er op de mat wordt gelegd dit seizoen.

Na de winterstop is het meestal de periode waarin Ajax vast wordt in haar spel, weinig puntverlies en een voetbalmachine die lekker loopt en vooral constant is. De formule waarmee Frank de Boer de afgelopen vier jaar kampioen wist te worden. Telkens weer de complimenten om zijn prestaties, om ondanks het verlies van sleutelspelers, weer een goed team te smeden dat vooral constanter was dan de concurrentie. Maar waar gaat het dit seizoen dan fout?

Als het Ajax van nu wordt vergeleken met het Ajax aan het begin van de termijn van De Boer, wordt het pas heel erg duidelijk hoeveel kwaliteit de selectie keer op keer is verloren. Volkomen volgens het nieuwe beleid, om zelf op te leiden en geen rare aankopen meer te doen. Op zichzelf een prima uitgangspunt. Ajax lijkt hierin alleen iets te ver doorgeslagen. Frank de Boer dacht dit jaar weer het zelfde kunstje te flikken, maar heeft hier in misschien de selectie maar ook zichzelf overschat.

Het overgebleven Ajax bestaat op enkele uitzonderingen na, uit eenheidsworsten. Een prachtige techniek hebben ze allemaal, maar de mentale weerbaarheid en felheid op de juiste momenten lijken te ontbreken. Dit in combinatie met de slechte aankopen, die niet worden wat van ze werd verwacht, zorgt voor Ajacieden die elke keer hun hart vasthouden als hun ploeg moet voetballen.

Zo kan het niet lang doorgaan, help ons Frank!  

Snel reageren

   
   
benikweer Godenzoon
  1 0 Geplaatst op 12-02-2015 om 16:13  
Netjes en respectvol geschreven.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord