Column: Puzzelen

Geschreven door Julien Meijboom - Uitgave: 16 maart 2015 13:08 - Bron: Ajaxinside.nl

Het elftal dat in Heerenveen met 1-4 wist te winnen was weer een andere dan de wedstrijd er voor. Frank de Boer is duidelijk nog opzoek naar de juiste samenstelling om het elftal goed te laten draaien. Daarnaast is het ondertussen bijna zeker dat PSV kampioen gaat worden dit seizoen en staat Ajax stevig op de tweede plek. Met het oog op volgend seizoen stond er zondag een super jong elftal op het veld. Het jonge elftal speelde wel verrassend goed vergeleken met de voorgaande wedstrijden met een hoofdrol voor Riechedly Bazoer.De 18-jarige middenvelder speelde als een routinier en hield zich erg goed staande. Hij werd bijgestaan door Daley Sinkgraven en Davy Klaassen. Deze drie middenvelders rouleerden goed en vulde elkaar prima aan. Ook Frank de Boer zag dat het middenveld goed in balans was. Maar de vraag is of De Boer deze formatie ook donderdag weer in het cruciale duel tegen Dnipro Dnipropetrovsk laat staan, want eigenlijk is de coach al het gehele seizoen aan het puzzelen met zijn elftal om de juiste balans te vinden.

Niklas Moisander en Nicolai Boilesen zijn onzeker voor donderdag en Mike van der Hoorn klopt nu toch nadrukkelijk aan de deur, daarnaast is het voorin ook nog steeds zoeken. De situatie tussen Ricardo Kishna en De Boer helpt daar niet in mee. Schöne lijkt de plek links te gaan invullen met Arek Milik in de spits en Anwar El Ghazi aan de rechterkant. Lucas Andersen die daar afgelopen zondag speelde maakte niet echt een goede indruk en zo blijft het bij de jonge Deen steeds maar net niet.

De spitspositie lijkt nu definitief te worden ingevuld door Milik, die een zeer goede indruk maakt. Niet zozeer qua spel, maar wel in doelpunten. Dat is nou net wat belangrijk is op dit moment en daardoor wordt er minder gekeken naar zijn voetballende inbreng en meer naar zijn ijzersterke linkerbeen.

Ricardo van Rhijn noemde de wedstrijd donderdag “de wedstrijd van het jaar” en de ArenA is uitverkocht, het is hopen op een mooie Europese avond in een kolkende Amsterdam ArenA, zou de goede lijn nu eindelijk echt zijn ingezet of wordt het toch een verloren seizoen. Donderdag zullen we het weten!
 

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord