Younes heeft ritueel: 'Eerst alles met rechts'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 03 januari 2017 09:23 - Bron: Ajax.nlAmin Younes staat erom bekend dat hij op de linkerflank speelt, maar het liefst naar zijn rechterbeen draait. Misschien ligt de verklaring hiervoor dieper dan dat hij rechtsbenig is, want hij heeft ritueel met een voorkeur voor rechts. "Voordat ik 's ochtends het veld oploop, probeer ik zo veel mogelijk met rechts te doen: eerst mijn rechterschoen, dan mijn linker, eerst mijn rechter scheenbeschermer, dan mijn linker, hetzelfde geldt voor mijn shirt en ga zo maar door", aldus de Duitser op Ajax.nl.

"Ik stap ook altijd met rechts het veld op. Dat heeft ook met mijn geloof te maken. Onze profeet deed alles met rechts. Dat geeft me rust", legt hij uit. Younes is moslim en zijn geloof is voor hem belangrijk. Zijn ochtenden zien er anders uit dan van de meeste spelers. "Bij mij gaan er altijd twee wekkers. Ik ben moslim, dus de eerste wekt me tijdens zonsopgang voor het ochtendgebed. Nadat ik heb gebeden, duik ik weer mijn bed in. Even later, om half acht gaat mijn wekker opnieuw. Dan sta ik op en poets ik mijn tanden, het hele riedeltje."

Voor Younes is vroeg opstaan geen probleem. "Ik houd van de ochtend. Dat vroege opstaan is voor mij geen enkel probleem. Of ik last heb van een ochtendhumeur? Zeker niet! Wanneer ik thuis ben in Amsterdam, vertrek ik het liefst zo vroeg mogelijk naar de Toekomst om mezelf voor te bereiden op de training. Davy Klaassen en Diederik Boer zijn net als ik vroege vogels, dus die kom ik dan ook tegen. Ik ontbijt altijd op de club. Dan begin ik meestal met wat fruit en daarna eet ik een eitje. Dat zijn mijn grote favorieten, maar ik wil ook best eens variëren."  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord