Justin Kluivert: ‘Ajax is mijn club’

Geschreven door Thomas Aalderink - Uitgave: 03 januari 2017 14:02 - Bron: De TelegraafIn voorbereiding op de tweede seizoenshelft is Peter Bosz met zijn manschappen afgereisd naar Portugal. Onder de mediterrane zon bereiden de Amsterdammers zich voor op de tweede helft van de eredivisie en de knock-out fase van de Europa League. De winterstop is voor een groot deel van de selectie de kans om de batterij weer op te laten, maar voor sommigen is het de kans om zichzelf in de kijker te spelen. Dit geldt zeker voor Justin Kluivert. De zoon van Patrick is nog A-junior, maar krijgt deze week de kans om zich te bewijzen. “Ik wil sowieso het eerste halen, want Ajax is mijn club," aldus Justin tegenover De Telegraaf.

Bij het horen van de naam Kluivert denken velen terug aan 24 mei 1995. De toen 18-jarige Patrick maakte de enige treffer tegen AC Milan en hielp Ajax zo aan de Champions League winst. Het zijn dus niet de minste schoenen om te vullen en daar is Justin zich zeker van bewust: “Mijn vader maakte op zijn achttiende al de winnende treffer in de Champions League-finale, dus dat is wel een ander niveau. Maar wie weet, wie weet. Ik heb nog een jaar…”

De talentvolle aanvaller weet dat de naam Kluivert voor extra aandacht zorgt en ziet het dan ook niet altijd als voordeel. “Ik wil het geen voordeel noemen dat ik de zoon van Patrick ben, omdat dit toch wat verwachtingen en dus druk met zich meebrengt. Ik vind dat ik goed bezig ben en wil zo blijven doorgaan. Ik voel vertrouwen en dat zorgt ervoor dat je tijdens trainingen en wedstrijden meer durft en beter speelt. Maar ik zie dit pas als het begin en besef dat ik er nog lang niet ben.”

Kluivert Junior staat nog aan het begin van zijn Ajax carrière en met een vertrek is de jongeling dan ook nog geen moment bezig. “Ik wil sowieso het eerste halen, want Ajax is mijn club. Dan wil ik een aantal jaren de beste zijn, een paar keer meer scoren dan mijn vader en dan eventueel pas weg.”
 

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord