Bazoer: 'Ik ben te vergelijken met Yaya Touré'

Geschreven door Christiaan Stevens - Uitgave: 04 januari 2017 10:50 - Bron: Voetbal InternationalDe reserverol die Riechedly Bazoer bij Ajax van trainer Peter Bosz kreeg toebedeeld, was voor de middenvelder reden om uit te zien naar een andere club. VfL Wolfsburg werd concreet, betaalde 12 miljoen euro aan de Amsterdammers en kwam er ook uit met de speler zelf. Dinsdag trainde de international voor het eerst mee en werd hij tevens gepresenteerd bij de club uit de Volkswagenstad.

"Ik ben hier prettig ontvangen. Jeffrey Bruma, Koen Casteels en assistent-trainer Ton Lokhoff spreken Nederlands. Dat heeft het voor mij natuurlijk een stuk makkelijk gemaakt," zo stelde de controleur bij zijn presentatie. "Het totaalpakket klopte gewoon. Voor mij is het belangrijk dat ik het vertrouwen van een club voel en dat heb ik hier vanaf het begin gekregen."

Op de vraag wat voor een type Bazoer eigenlijk is, is hij stellig. "Ik ben een technische speler, die veel meters maakt op het veld en op alle posities op het middenveld kan spelen. Ik ben zelfbewust genoeg om te zeggen dat ik tamelijk compleet ben. Ik ben misschien wel een beetje te vergelijken met Yaya Touré," zo refereert Bazoer naar de middenvelder van Manchester City. "Natuurlijk moet ik nog genoeg leren, maar ik ben ervan overtuigd dat ik Wolfsburg verder kan helpen."

 

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord