Joël Veltman: 'Ik eet glutenvrij'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 04 januari 2017 12:49 - Bron: Ajax.nlJoël Veltman gaat vanaf het trainingskamp in Portugal in op hoe zijn ochtenden eruit zien. Wat ontbijt hij? Hoe laat staat hij op? Op de clubsite van Ajax gaat in op zijn ochtendroutine. Hij begint de dag meestal rond kwart over acht. "Dan sta ik op, poets ik mijn tanden en laat ik de hondjes uit. Dat is mijn taak in de ochtend. Dan stap ik in de auto op weg naar de club. Ik zorg dat ik er altijd rond kwart voor negen ben."

Ontbijten doet hij dan op de club, niet thuis. "We melden ons om negen uur in het spelershome op de Toekomst voor het ontbijt. Sinds een paar maanden eet ik glutenvrij. Dat doe ik samen met Mitchell (Dijks, red.). Ik merkte dat ik van brood eten last kreeg van mijn buik. Toen Mitchell vertelde over glutenvrij eten, was ik wel benieuwd. Misschien zit het tussen mijn oren hoor, maar het bevalt me heel goed. Ik eet meestal wat roerei, een bakje fruit en een glas sinaasappelsap."

Tijdens het trainingskamp zien de ochtenden er iets anders uit. "De dagen beginnen hier ook eerder. We trainen hier om tien uur ’s ochtends. In Amsterdam starten we doorgaans om elf uur in de ochtend. We hebben hier in Portugal ook te maken met een uur tijdsverschil; vergeleken met Nederland is het een uur vroeger. Daarnaast is de omgeving natuurlijk anders en is ook het klimaat heel prettig. We fietsen ook veel. Van het ontbijt en terug, van het trainingscomplex en weer terug. Heel lekker vind ik dat."  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord