Nouri: 'Van fouten kan ik even goed ziek zijn'

Geschreven door Christiaan Stevens - Uitgave: 05 januari 2017 14:25 - Bron: Ajax.nlAbdelhak Nouri stond al jarenlang te boek als een van de grootste talenten uit de Ajax kweekvijver en het is dan ook niet verwonderlijk dat de middenvelder dit jaar zijn doorbraak beleeft in het eerste elftal. De Eredivisie ligt een maand stil en Ajax besloot de zon op te zoeken. Op het trainingskamp in Portugal sprak de 19-jarige Nouri met Ajax.nl over lef, maar ook over angst.

Wie de spelmaker op het veld aan het werk ziet, zal direct zeggen dat hij over het nodige lef beschikt en dat hoort er volgens Appie ook bij. "Ik neem graag risico’s en daar heb je in mijn ogen wel lef voor nodig. Los van het voetbal zit lef wel in mijn karakter. Zo ben ik opgegroeid." Toch moet ook hij soms zijn angsten overwinnen. "Ik ga wel eens met mijn zusjes naar de kermis. Zij zijn totaal niet bang voor grote hoogtes en stappen met gemak in achtbanen," vervolgt Nouri zijn verhaal. "Het afgelopen jaar hebben ze me toch over de grens getrokken en stapte ik in de hoogste attracties. 'Gewoon doen’, denk ik dan."

Buiten zijn angst voor hoogtes, kent Nouri weinig andere angsten. Ondanks het feit dat hij als jongeling al een grote verantwoordelijkheid krijgt op het veld, gaat hij hier volwassen mee om. "Ik heb natuurlijk ook wel fouten gemaakt. Dat hoort bij risico’s nemen. Van de buitenkant kan ik goed met de consequenties omgaan, maar van binnen voel ik me dan vreselijk. Daar kan ik dan echt even goed ziek van zijn. Als ik verlies huil ik van binnen en kan ik heel boos worden op mezelf. Dat reageer ik trouwens niet af op mijn omgeving. Daarin ben ik heel eerlijk."


 

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord