Peter Bosz: 'Rendement Younes moet omhoog'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 07 januari 2017 14:16 - Bron: De TelegraafPeter Bosz heeft zich tijdens het trainingskamp in Portugal ontfermd over Amin Younes. De Duitse buitenspeler kende een moeizame eerste seizoenshelft. Hij kreeg het volle vertrouwen van de hoofdtrainer, maar wist dit in de competitie niet in doelpunten uit te drukken. In de Europa League was hij wel tweemaal trefzeker, maar dat is volgens Bosz te weinig. "Zijn rendement is al tijdje onderwerp van gesprek, dus ik heb al eerder met hem gezeten. Hier is dat echter wat relaxter."

"Ik laat dan eerst de speler zelf praten, omdat ik benieuwd ben hoe jongens daar zelf tegenaan kijken. Het feit is dat hij er zelf heel erg mee heeft gezeten in de eerste seizoenshelft. En wat je dan ziet, is dat hij gaat forceren. Hij ging geforceerd op zoek naar zijn actie en een doelpunt in de verre hoek. Younes heeft natuurlijk wel altijd zijn dreiging. Zijn rendement zal echter omhoog moeten", aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met De Telegraaf.

Younes kreeg veel kritiek vanaf de tribunes. En hij ergerde zich ook aan zijn eigen spel. "Ik zag bij hem ook wat frustratie komen, terwijl het een heel lieve, aardige jongen is. In fases zag je dat hij heel gefrustreerd was. Naar zichzelf, naar medespelers. En dat helpt natuurlijk ook niet. Over dat soort dingen praat je en dan probeer je hem te helpen door hem op het goede spoor te zetten en hem vertrouwen te geven."  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord