Wereldgoal Hadouir doet Ajax de das om

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 07 januari 2017 15:24 - Bron: Ajaxinside.nlOefenwedstrijden en Ajax, het gaat dit seizoen niet bepaald hand in hand. Waar de ploeg van Peter Bosz in de voorbereiding op het seizoen al geen oefenduel wist te winnen, is Ajax ook in de winterstop onderuit gegaan. Excelsior was in de eerste van twee oefenwedstrijden in 2017 met 1-3 te sterk voor de Amsterdammers. Later op de dag volgt een tweede oefenduel tegen RB Leipzig.

Bosz stelde het 'tweede elftal' op tegen Excelsior. De beoogde basisspelers voor de tweede seizoenshelft werden gespaard voor de wedstrijd tegen de Duitsers. In de eerste helft viel er weinig te genieten voor de aanwezige toeschouwers en de volgers via TV. Ajax had het meeste balbezit, maar wist amper gevaarlijk te worden. Excelsior wist haar eerste kans van de wedstrijd direct te benutten en ging met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax drong weliswaar meer aan richting het doel van Warner Hahn, maar tot grote kansen kwam het niet. Toch viel twintig minuten voor tijd de gelijkmaker. Op aangeven van Abdelhak Nouri maakte Mitchell Dijks de 1-1. Ajax drukte Excelsior vervolgens verder achteruit, maar de goal viel aan de andere kant. Anouar Hadouir volleerde de bal op prachtige wijze vanaf de middencirkel over doelman Tim Krul heen. In de 82e minuut werd de eindstand op 1-3 bepaald. Via een klutsbal tussen Jurgen Mattheij en Heiko Westermann viel de bal binnen.

Opstelling Ajax:
Boer (46' Krul); Tete, De Ligt (46' Westermann), Riedewald (62' De Jong), Dijks; De Jong (46' Eiting), Van de Beek, Nouri; Kluivert, Cassierra en Clement  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord