Peter Bosz: 'Deze ballen moeten er gewoon in'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 17 februari 2017 09:09 - Bron: FOX SportsPeter Bosz is niet blij met het 0-0 gelijkspel tegen Legia Warschau. "Zonder heel goed te voetballen moet je deze wedstrijd wel winnen", stelt Bosz in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat wij de bovenliggende partij waren en dat we beter voetbalden dan hun. Dan probeer je uit de duels te blijven, maar dat was op dit veld niet al te gemakkelijk. In de eerste helft kwamen na de kans van Davy (Klaassen red.) beter in ons spel en kregen we grote kansen, maar dan moet je wel scoren."

Ajax kreeg een aantal goede kansen voor Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. Bovendien maakte Davy Klaassen een doelpunt die onterecht niet werd gegeven. "Deze ballen moeten er gewoon in, maar als je scoort, wordt ie nog niet goedgekeurd. Ik kon het vanaf mijn positie absoluut niet zien, maar er staat iemand op de achterlijn die het wel moet zien." Ook ging Bosz in op het spel van Kenny Tete. "Kenny heeft het, na een wat moeilijk begin, uitstekend opgepakt. Ik vond juist hem de tweede helft beter dan de eerste helft."

Na de rode kaart van Tete werd Heiko Westermann ingebracht. Hij verving de net ingevallen Justin Kluivert. Waarom Kluivert werd geslachtofferd en bijvoorbeeld niet Amin Younes, wilde Bosz niet uitleggen. "Wij vonden dat we er een verdediger bij moesten brengen, die keuzes maken wij. Ik heb geen zin om daar nu verder op in te gaan, want dan moet ik het ook weer uitleggen aan mijn spelers."  

Snel reageren

   
   
erikv78 Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 17-02-2017 om 13:07  
Ja, een verdediger inbrengen dat wist ik zelf ook wel direct.
Voor mij was even de vraag : wie er uit ? Younes of Dolberg.

Dan kom je bij Younes, je gaat niet met 2 vleugelspelers zonder spits spelen.
Totaal belachelijk om Kluivert er direct weer uit te halen !!!
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord