Peter Bosz: 'Wij moeten iedere wedstrijd het spel maken'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 11 maart 2017 17:19 - Bron: Ajax.nlAjax neemt het zondagmiddag op tegen FC Twente. Na een zware midweekse wedstrijd tegen FC Kopenhagen is Peter Bosz blij dat de Amsterdammers pas om 16:45 uur hoeven aan te treden in de Amsterdam ArenA. "Voor ons is het wel prettig. We hebben een zware wedstrijd van donderdag in de benen, zijn gisteravond teruggevlogen en de jongens lagen laat in bed. Dan is het wel prettig om zondag laat te spelen", aldus de oefenmeester in aanloop naar de wedstrijd.

Bosz is best onder de indruk van FC Twente dat zich knap in de subtop heeft gevestigd na alle problemen van vorig jaar. "Ik vind dat Twente het erg goed doet. Ze spelen leuk voetbal om naar te kijken. Ik vind dat Twente goede spelers heeft, ook met individuele kwaliteit. Onder meer een aantal huurspelers van Manchester City. René Hake heeft daar in korte tijd een goed team van weten te maken. Ze spelen compact, en iets teruggeplooid, en zullen dat waarschijnlijk tegen ons ook doen."

Hoewel de Tukkers waarschijnlijk niet de bus zullen parkeren, denkt Bosz dat zijn ploeg wederom het initiatief zal moeten nemen. Al verwacht hij ook van de ploeg van Rene Hake een voetballende intentie. "Ik denk het een leuke wedstrijd gaat worden waarin wij het spel zullen moeten maken. Maar dat is geen probleem, dat moeten we iedere wedstrijd en dat willen we ook graag."

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg en Younes  

Snel reageren

   
   
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord