Darko Bodul: 'Veel geleerd bij Sparta'

Geschreven door Peter van Remmen - Uitgave: 29 maart 2010 17:55 - Bron: Ajaxinside.nl

Afgelopen zomer koos Darko Bodul ervoor om een seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam uit te komen. Nu het einde van het seizoen nadert, heeft Ajaxinside.nl een gesprek gehad met de talentvolle spits om te praten over zijn periode op Het Kasteel. "Ik ben blij dat Sparta mij de kans heeft gegeven om ervaring op te doen in de Eredivisie", vertelt Bodul aan Ajaxinside.nl."Het is wel moeilijker om bij Sparta te spelen dan bij Ajax", gaat hij verder. "Hier wordt meer van je gevraagd om hard te werken en dat was enorm wennen in het begin", vertelt de jeugdige Ajacied. "Maar daarna ging dat een stuk beter. Je leert ervan als jonge speler en wordt er mentaal sterker van." Bodul is kritisch over zijn eigen spel. "Ik ben niet altijd tevreden. Het kan altijd beter." Sparta vecht momenteel tegen degradatie, maar de Kroaat verwacht niet dat de Rotterdamse club zal degraderen. "We hebben het wel moeilijk nu, maar dat komt wel goed."

En dan aankomend seizoen. "Of ik volgend seizoen weer wil worden verhuurd?", herhaalt Bodul de vraag. "Dat gaan we zien. Ik heb nog een contract bij Ajax en ik ga mijn best doen om daar te slagen. Ajax is de beste club in Nederland en daar wil je voetballen! Ik weet dat ik het niveau aan kan", spreekt de Ajacied vol vertrouwen. Mogelijk wordt hij dan ook herenigd met vriend, maar tevens concurrent, Marko Pantelic. "We kennen elkaar natuurlijk goed. Marko is een goede en ervaren speler die een mooie carrière achter de rug heeft. Daar heb ik veel respect voor", spreekt hij vol lof over de Servische spits.

Het is nog onduidelijk of het aflopende contract van Pantelic wordt verlengd. "Als hij blijft is dat natuurlijk mooi, maar ik wil dan wel de strijd met hem aangaan", aldus de ambitieuze Bodul. "Of misschien kan ik wel samen met hem spelen. Je weet nooit wat er gaat geburen. Ik zal in ieder geval mijn best doen om de trainer te overtuigen!" Tot slot ging hij in op de strijd voor het kampioenschap. "Ik hoop natuurlijk dat Ajax het wordt. Ik denk ook dat Ajax geen punten meer gaat verspelen. Twente moet nog tegen AZ en Feyenoord en ik hoop dat ze daar punten laten liggen en dat ik volgend seizoen bij de kampioen mag voetballen", besluit de Ajacied het interview met Ajaxinside.nl.  

Snel reageren

   
   
Maarten Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 21:23  
Mooi stuk op Ajaxinside.nl!! Leuk om te lezen, ik ben benieuwd of het wat gaat worden.
Joey Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 21:25  
Wat heeft die geleerd? hoe die op de bank moet zitten? laten ze die maar bij sparta houden. zie liever castillion en suk volgend seizoen.
ryanc230 Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 21:28  

quote: Joey
Wat heeft die geleerd? hoe die op de bank moet zitten? laten ze die maar bij sparta houden. zie liever castillion en suk volgend seizoen.


veeel geleerd tydens de trainingen misschien??
 
[Bewerkt door ryanc230 op 29-03-2010 om 21:28]
Kobe-CP3 Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 21:39  
Echt geleerd om te scoren heeft hij in ieder geval niet bij Sparta.

1 doelpunt in 20 wedstrijden.

Zijn vele spelers, ook verdedigers, die dat toch stukken beter doen.
Murrrk Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 22:16  

quote: Kobe-CP3
Echt geleerd om te scoren heeft hij in ieder geval niet bij Sparta.

1 doelpunt in 20 wedstrijden.

Zijn vele spelers, ook verdedigers, die dat toch stukken beter doen.Mwhaaa... ben ik het niet zo mee eens! Je moet ook het teamspel hebben om een goal te scoren! Je kun het nu allemaal alleen doen
Murrrk Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 22:17  

quote: Joey
Wat heeft die geleerd? hoe die op de bank moet zitten? laten ze die maar bij sparta houden. zie liever castillion en suk volgend seizoen.Wat heeft Suk dan gepresteerd? Ik snap niet hoe jullie nou zo in de ban zijn van Suk.. heeft hij al iets bijzonders laten zien?
Peter Beheerder
  0 0 Geplaatst op 29-03-2010 om 22:22  

quote: Joey
Wat heeft die geleerd? hoe die op de bank moet zitten? laten ze die maar bij sparta houden. zie liever castillion en suk volgend seizoen.Met alle respect voor Castillion, maar als hij zo goed was dan had Jol toch wel iets meer lovend over hem geweest na het trainingskamp in Portugal. En het was duidelijk te merken dat Jol hem niet goed genoeg vindt.

Bodul had denk ik bij een subtopper gewoon meer dan tien keer gescoord trouwens. Want een neusje voor de goal heeft ie zeker!
Dhr. Melis Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 30-03-2010 om 00:33  
Ik ben blij dat Sparta mij de kans heeft gegeven om ervaring op te doen in de Eredivie", vertelt Bodul aan Ajaxinside.nl.
wat is een Eredivie?

Die Bodul kan zeker de volgende Huntelaar worden. Hopen dat hij goed door kan blijven groeien, volgend seizoen nog maar een keer verhuren, misschien aan een subtopper.
tom-tom Godenzoon
  0 0 Geplaatst op 30-03-2010 om 21:12  
Ik zie hem niet groot worden bij sparta komt die zelf amper aan speelminuten terecht.
Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord