Supportershome

supportershome ajax

Het Ajax supportershome is de plek waar Ajaxsupporters rustig kunnen genieten op een training en op wedstrijddagen. Het home ligt achter het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Via de metrostations Duivendrecht en Strandvliet is het supportershome simpel te bereiken. Het home is al diverse keren doelwit geweest van brandstichting en vandalisme.

In de herfst van 1984 wordt het eerste Ajax supportershome geopend. De club bemoeit zich vanaf het begin met het home. De verkoopprijzen moeten van de club gelijk blijven aan andere horecapunten uit de buurt, om de concurrentie eerlijk te houden. Het home heeft op vrijdagavond, als de harde kern over de vloer komt, een vast happy hour. Tijdens de eerste zomer van het home wordt het verbouwd. Het kantineuiterlijk word veranderd in een soort bunker. Tot ongenoegen van de vaste bezoekers laten de Ajax-spelers zich niet zien.

In 1990 loopt de Open dag van Ajax uit de hand. De sponsortent van ABN Amro wordt vernield. De club roept de bestuurders op het matje en het home sluit na dit incident. Het zou twaalf jaar duren voordat de supporters een nieuwe plek zouden krijgen om bij elkaar te komen. In 2002 word het nieuwe home geopend, in de rook van de Amsterdam ArenA. Ajax betaalde de bouw en verhuurd het home voor het symbolische bedrag van één euro per jaar aan de Stichting Beheer Supportershome Ajax.

In het nieuwe supportershome worden vele vasten activiteiten gehouden. Vaste feestavonden, het herdenkingsfeest voor Para Smit, de Amsterdamse avond, een darttoernooi en housefeesten. Eind januari 2005 word het home in brand gestoken door nog onbekende daders. Na inspanningen van Ajax, de SVA, de OFA, de Gemeente Amsterdam, de Politie en het bestuur en de vrijwilligers van het home word het nieuwe home een half jaar later geopend, op dezelfde locatie.

Het derde home is ook doelwit van brandstichting en vandalisme. Supporters van ADO Den Haag probeerden het home in brand te steken. Uit rancune doen Ajax fans hetzelfde in Den Haag. Daardoor mogen supporters van beide clubs mogen daardoor vijf jaar lang niet bij elkaar op bezoek. Wegens rellen mag het home bij risicowedstrijden niet meer open. Door de vele sjaals en shirts is de inrichting van het supportersonderkomen helemaal des Ajax.

Klik hier om naar de website van het Ajax Supportershome te gaan!

Ajaxinside.nl maakt gebruik van cookies om de site goed te laten functioneren. Meer informatie vind je hier. Akkoord