Kunstgras

5 beste voetbal videogames

Iedereen weet dat voetbal een buitensport is en dat het enorm populair is. Er is niemand die niet weet wat voetbal is. Maar, in deze digitale eeuw kan bijna elke buitensport, inclusief voetbal, ook op je computer of je console gespeeld worden. Technologie geeft ons de mogelijkheid om voetbal te spelen met vrienden terwijl we gewoon thuis zitten. Deze virtuele wereld geeft ons bijna dezelfde ervaring als dat we op het veld zelf staan. Maar als je praat over voetbal spellen voor op de computer, welke zijn dan de beste? Hier is een lijst van 5 enorm goede voetbal spellen.

1) FIFA

FIFA is een serie van voetbalspellen. Elk jaar wordt er een nieuw spel uitgebracht, ze zijn nu bij FIFA 22. Dit is de 29ste editie van de FIFA reeks. Het is dan ook een van de populairste voetbal spellen ter wereld. In de nieuwste versies, is er hyper motion technologie gebruikt door de makers van het spel. Ook zijn gezichten van bekende speler realistisch nagemaakt. Je kan verschillende gamemodes spelen in FIFA. Je kan een speler maken en een hele carrière spelen, of je doet dit als manager. Maar ook kun je de bekendste game mode, ‘ultimate team’ spelen. Hier kun je een team maken van de bekendste spelers ter wereld, je stelt zo een team op en kan zo veel potjes spelen als je maar wilt.

2) Pro Evolution Soccer (PES)

Pro Evolution Soccer is een reeks van spellen van Konami, tegenwoordig heet het spel eFootball. Het eerste spel is uitgebracht op 21 juli 1995. Dit is een soortgelijk spel aan FIFA, en tevens concurrent. Zo verlenen steeds minder clubs rechten uit aan FIFA, en steeds meer aan PES. Het heeft dan ook verschillende gamemodes zoals normale potjes spelen en carrières spelen.

3) Football Manager

Football Manager werd voor het eerst uitgebracht in 2004. Het is ook een reeks van voetbal management spellen. Dit spel is niet met dezelfde focus als FIFA en PES, het focust zich namelijk meer op de management kant van voetbal. Je krijgt in dit spel dus echt het gevoel alsof jij manager bent van een voetbalclub en je echt alles moet onderhouden. Je speelt in een competitie en probeert natuurlijk de titel te pakken. Lijkt dit spel je leuk, wees dan snel want het spel is nu tijdelijk gratis.

4) Online Soccer Manager (OSM)

Online Soccer Manager, beter bekend als OSM. Is een spel wat voornamelijk op telefoons wordt gespeeld, dit maakt het echter niet minder leuk. Wederom focust dit spel zich meer op de managing kant van voetbal. Je bent dus hier ook manager en kan een club onderhouden. Jij bent dan ook echt de baas, je kan ‘echte’ spelers verkopen, kopen en trainen. Ook kun je aan je stadion werken zodat er meer inkomsten binnenkomen. Dit zijn allemaal dus hele leuke features van het spel.

5) Voetbal Slots

Dit is minder gebaseerd op het voetbal zelf of de managing kant van het voetbal. Waar gaat het dan over denk je? Dit gaat over voetbal spelers, clubs en competities. Je komt tijdens het spelen van voetbal slots dus heel veel te weten over voetbalclubs, -spelers en – competities. Je mag voetbal slots en andere soortgelijke slots in Nederland sinds 2021 spelen. Het is sindsdien namelijk legaal geworden om in Nederland online te gokken. Lees meer over slots hier.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.