Aad de Mos: ‘Als het zonnetje schijnt, bloeit Ajax op’

1367871429

PSV leek na de winterstop lang de beste papieren te hebben om de landstitel te grijpen, maar de nederlaag tegen Ajax gooide roet in het eten. De Amsterdammers hebben met vijf wedstrijden te gaan nog twee punten voorsprong. Aad de Mos is niet verbaasd dat Ajax juist nu toeslaat. “Ajax is altijd in vorm in deze periode van het seizoen. Spelers van Ajax zijn namelijk mooi weer voetballers. Als het zonnetje begint te schijnen en het gras begint te groeien, bloeit Ajax op. Dat was in mijn tijd al zo.”

De voormalig hoofdtrainer van Ajax is ook van mening dat het goed is voor het Nederlandse voetbal als Ajax kampioen wordt. Vooral omdat hij denkt dat PSV een betere kans maakt in de zware voorrondes van de Champions League. “De Boer wil dolgraag met Ajax Europees succes boeken en kan daar mooi naartoe werken als Ajax in de voorbereiding geen voorrondes hoeft te spelen. PSV daarentegen hoeft niet zo bang te zijn voor die voorrondes. Als ze het merendeel bij elkaar kunnen houden hebben ze een ervaren team waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de groepsfase.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.