Aanvallend onmachtig Ajax laat zich weer foppen en ligt uit de CL

De spanning was te snijden in de volledig uitverkochte Johan Cruijff Arena. De laatste weken is Ajax niet bepaald in blakende vorm en die is wel nodig in de achtste finale van de Champions League tegen Benfica. De Amsterdammers begonnen weer met het sterke centrum Timber-Martinez. Ook Mazroui en Alvarez waren van de partij.

Om 21.00 werd er onder toezicht van de Spaanse scheidsrechter Del Cerro Grande afgetrapt. Ajax begon goed en in de zesde minuut kon er gejuicht worden, maar Haller werkte de bal in buitenspelpositie binnen. Het feest ging nog niet door. Ajax bleef in het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet.

En dat was na een half uur nog zo. Ajax leek het duel onder controle te hebben, maar tot meer dan wat kansjes kwamen de Amsterdammers en ook de Portugezen niet. Toch was het een leuke partij om te zien. De beste mogelijkheid was voor Berghuis, maar in de 38e minuut kwam de middenvelder niet goed uit met zijn rechtervoet. Benfica was enorm taai. Verdedigend en druk zetten was uitstekend, maar aanvallend was Ajax weinig verrassend. Ruststand dus 0-0.

Ajax kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. Hopelijk had Ten Hag de spelers wat ideeën gegeven hoe ze de Portugese muur in de tweede helft kunnen slechten. Het eerste kwartier van de tweede helft gaf helaas weer hetzelfde beeld als in de eerste helft: aanvallend net niet. 11 schoten tegen 3 schoten. Schijnoverwicht. Antony kreeg in de 62e minuut nog een kopbal over de goal na goed doorzetten van Blind. Dat was het eigenlijk wel.

En jahoor, bij de eerste kans voor Benfica in de 77e minuut was het raak. Uit een vrije trap aan de zijkant van het veld. Onana tastte mis en Núñez kopte de 0-1 binnen. Een mokerslag. Vrij snel daarna zette Ten Hag Klaassen en Brobbey nog in, maar tot grote kansen leidde dit niet meer. Het avontuur in de Champions League zit erop. Alles op de Eredivisie en dat zal in deze vorm nog een hels karwei worden.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.