Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 september 2016 00:05 – Bron: FOX Sports

Abelhak Nouri maakte eindelijk zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam binnen de lijnen als vervanger van Hakim Ziyech. “Dit ga ik nooit meer vergeten, echt fantastisch”, vertelt hij na afloop in gesprek met FOX Sports. “Ik zat vol spanning. Ik heb alleen maar gedroomd van de ArenA. Het is mooi dat de trainer mij speelminuten heeft gegeven, daar ben ik dankbaar voor. Gelukkig heb ik dat kunnen bekronen met een doelpunt.”

Nouri begon op de bank en hield de klok in de gaten in de hoop op zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht van Ajax. “Ik vond het een fantastische dag om dit allemaal mee te maken.” Toen het grote moment daar was, zat hij vol spanning. “Van binnen gaat het bonken, je bent niet gewend dat het publiek je naam gaat schreeuwen. Dat is niet te beschrijven. Het is een wereld van verschil tussen Jong Ajax en hier. Dit is het echte werk.”

Uiteindelijk maakte hij vlak voor tijd ook nog een goal uit een vrije trap. “Ik vroeg aan Lasse bij de eerste al of ik ‘m mocht nemen. Maar toen was ik hem een beetje aan het testen, want natuurlijk ging hij ‘m nemen. Hij heeft een fantastische trap en dan is het bijna altijd een goal. Toen zei hij dat ik de volgende mocht nemen, maar dan moest ik wel scoren, anders zou ik hem een tientje moeten geven.”