Abdelhak Nouri: ‘Ik ben gewoon blij’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 30 oktober 2016 12:06 – Bron: Ajax TV

1474495454

Ajax won gisteravond moeizaam in de eigen ArenA met 1-0 van Excelsior. De Amsterdammers speelden tegen de degradatiekandidaat in een te laag tempo waardoor de wedstrijd uiteindelijk beslist moest worden door een individuele actie van Hakim Ziyech. Veel spelers wilden de wedstrijd graag zo snel mogelijk vergeten, behalve Abdelhak Nouri. De jonge spelmaker maakte tegen de Kralingers namelijk zijn eredivisiedebuut. “Ik vond het fantastisch”, aldus Nouri in gesprek met Ajax TV.

De grote man van Jong Ajax maakte woensdag in het bekerduel tegen Kozakken Boys grote indruk en kreeg gisteravond loon naar werken. De talentvolle middenvelder kwam na 71 minuten spelen in het veld voor Younes en maakte zo zijn eerste speelminuten in de eredivisie. Tot een doelpunt of assist leidde het niet. Toch keek de jonge spelmaker zelf terug op een geslaagd debuut. Vooral de steun van het publiek deed de jongeling goed. “Ik ben de supporters erg dankbaar voor de steun. Ik voel dat echt en neem die energie mee.”

Over de wedstrijd zelf was Nouri redelijk te spreken. “Ik denk dat het gewoon oké ging. Ik heb geen gekke dingen gedaan.” De debutant kreeg nog wel een goede kans om de 2-0 te maken, maar mikte net over. “Ik had die liever binnen geschoten dan over. Na zo’n moment moet je dan gewoon weer door gaan, maar dat was anders wel de slagroom op de taart geweest.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.