Abdelhak Nouri

Abderrahim Nouri. “Appie is zich bewust van waar hij is”

Donderdag stond het televisieprogramma De Wereld Draait Door geheel in teken van Abdelhak Nouri. Morgen verschijnt het boek ‘Abdelhak Nouri, een onvervulde droom’ van Khalid Kasem. Te gast waren onder andere Nouri zijn vader en zijn broers Mo en Abderrahim. Die laatste vertelt hoe het gaat met de nu 22-jarige Ajacied.

,,Het gaat goed met Appie. Ja, wat is goed? Hij is wakker, hij slaapt, hij eet, hij boert, maar het is niet zo dat hij zijn bed uitkomt”, zegt Abderrahim Nouri. “Op goede momenten is er een vorm van communicatie, dan beweegt hij met zijn wenkbrauwen. Dat kan hij alleen niet lang volhouden, dat lijkt topsport voor hem te zijn.”

Sinds Nouri ’thuis’ is, gaat het beter dan toen hij nog in een ziekenhuis of verpleeghuis lag, aldus Abderrahim. ,,Appie is zich bewust van waar hij is. Het doet hem goed dat hij bij zijn familie in vertrouwde omgeving is.”

Nouri woont in een speciale woning, nabij het ouderlijk huis. Er is iedere dag iemand bij hem. De familie verzorgt hem. ,,We doen alsof hij niet ziek is. We praten met hem, nemen hem mee in gesprekken en kijken voetbal met hem. We merken dat hij dat fijn vindt. Soms is het ook emotioneel, maar vaak is er glimlach. Dat doet ons goed.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.