AD: Ajax heeft Bergwijn en Wijndal bijna binnen na ‘Botman-miljoenen’

Sven Botman zal voor zo’n veertig miljoen euro de overstap maken van Lille naar Newcastle United. Goed nieuws voor Botman zijn voormalige club Ajax. De Amsterdammers ontvangen vanwege deze transfer door clausules en een opleidingsvergoeding zo’n vier miljoen euro.

De miljoenen kan Ajax goed gebruiken, want Ajax heeft bijna een overeenkomst met Tottenham Hotspur over Steven Bergwijn. De aanvaller zou zo’n 24 a 25 miljoen euro moeten kosten. Volgens het Algemeen Dagblad vraagt Spurs echter ook nog een – kleine – variabele tegemoetkoming en tevens zou de Engelse club eerst nog een vervanger willen presenteren. De voormalige jeugdspeler van Ajax wil zelf dolgraag naar Amsterdam en de international is op grote lijnen al rond met de landskampioen.

Ook Owen Wijndal lijkt op weg naar Ajax. Dat hebben Amsterdamse bronnen verzekerd aan het AD. De aanvoerder van AZ Alkmaar zal de vervanger worden van Nicolás Tagliafico die deze zomer Ajax zal inruilen voor een topcompetitie. De Argentijn zou, net als een aantal andere Ajacieden, op het lijstje van trainer Erik ten Hag bij Manchester United staan.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.