Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 24 september 2012 14:32 – Bron: Algemeen Dagblad

Trainers Frank de Boer en Maurice Steijn hadden kritiek op de gesteldheid van het veld waarop ADO Den Haag en Ajax zondag speelden (1-1). Met name de trainer van Ajax was niet blij over het grasmat. De coach vond het gras te hoog en ‘aan zijn oksels kriebelen’. De terreinknecht van de Haagse club, Cees Kortekaas, weerspreekt in het Algemeen Dagblad de kritiek van De Boer.

“Het gras is niet langer dan normaal. Drie centimeter hoog”, zegt hij. “Het is alleen twee verschillende kanten op gemaaid, zodat de circels zichtbaar zijn. Het is nieuw, daar moeten mensen blijkbaar aan wennen. Het veld voldoet aan de eisen en was keurig gemaaid. Drie jaar geleden tegen AZ heb ik het ook een keer op deze manier gemaaid. Toen heb ik er helemaal niemand over gehoord.”

De terreinknecht vindt de uitlatingen maar een hoop gedoe om niks. Het gras in Den Haag was om precies te zijn 2,8 centimeter hoog. “Dat is bijna even lang als het gras in de Amsterdam ArenA. Daar is het 2,7 of 2,6 centimeter. De Boer heeft natuurlijk twee punten verloren en dan moet hij waarschijnlijk iets te klagen hebben. Ik vind het een hoop gedoe om niks.”  

Reageren op dit bericht