Hakim Ziyech

Advies aan Ziyech: “Je moet niet altijd alles zeggen wat je denkt”

Hakim Ziyech lijkt volgend seizoen niet meer voor Ajax te voetballen. De Marokkaanse middenvelder ligt niet goed bij enkele Ajax-fans, maar de Ajacied maakte al een tijdje geleden duidelijk een transfer te willen maken naar een grotere competitie.

Zijn landgenoot Nordin Amrabat denkt dat Ziyech er slimmer aan doet om zich in de toekomst wat gereserveerder uit te laten. “Ik heb ook wel eens tegen hem gezegd: ‘Je moet niet altijd alles zeggen wat je denkt.’ Hij is een van de weinige voetballers die zegt wat hij denkt. Het is misschien niet slim, maar bij hem is het: what you see is what you get, heel simpel”, zegt de 31-jarige speler van het Spaanse Leganés bij De Tafel van Kees. “Als ze mij iets vragen en ik denk dat het niet heel slim is om iets te zeggen, draai ik er een beetje omheen, Hakim niet. Hakim is een beetje Ibrahimovic-stijl. Zlatan is ook zo. Ik vind het wel mooi, maar soms is het niet slim.”

De voormalige PSV-er vindt Ziyech wel een geweldige speler en prima mens. “Iedereen heeft een mening over hem omdat hij op het veld vaak geconcentreerd is en minder lacht. Buiten het veld loopt hij altijd te lachen, dat kun je ook vragen aan de jongens bij Ajax.”, aldus Amrabat. De 41-voudig international vindt het wel vreemd dat Ziyech door enkelen wordt uitgefloten. “Als je ziet wat hij allemaal voor die club doet… Hij is een goede speler, hij is waardevol en geeft altijd alles. Hij is degene die de meeste ballen afpakt en de meeste kilometers rent, wat verwacht je nog meer?”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.