Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 09 mei 2013 13:29 – Bron: Ajaxinside.nl

Van 18 t/m 20 mei wordt in het Olympisch Stadion de negende editie van Aegon Copa Amsterdam gespeeld. Het deelnemersveld van het internationale top-jeugdvoetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar bestaat in 2013 uit de volgende acht ploegen:

Poule A:
AFC Ajax (Nederland)
Chelsea Ghana (Ghana)
Ajax Cape Town (Zuid-Afrika)
Borussia Mönchengladbach (Duitsland)

Poule B:
Men United (talenten o.l.v. Ronald de Boer)
Cruzeiro EC (Brazilië)
Fluminense (Brazilië)
Tottenham Hotspur (Verenigd Koninkrijk)

Ajax wil in het Pinksterweekend een gooi doen naar de eerste plaats. De manschappen van Alfons Groenendijk moeten daarvoor alle zeilen bijzetten, want er wacht onder andere een clash met ‘kleine broer’ Ajax Cape Town. Daarnaast maken Chelsea Ghana en Borussia Mönchengladbach hun debuut op het heilige gras van het Olympisch Stadion. Kunnen de fysiek sterke Ghanezen voor een stunt zorgen?

Cruzeiro EC kan in ieder geval haar borst natmaken dit jaar. De winnaar van 2012 staat lijnrecht tegenover de land- en leeftijdgenoten van Fluminense. Een andere debutant is Men United. Ronald de Boer, voormalig Oranje-international en speler van Ajax en FC Barcelona, is hoofdtrainer van de via Social Media (Facebook) verworven talenten. Deze uit heel Nederland afkomstige (amateur)voetballers hebben een goede voorbereiding achter de rug en zijn klaar om de strijd aan te gaan met de Braziliaanse clubs en Tottenham Hotspur.

Voor voetballiefhebbers beloven het weer prachtige dagen te worden. Wij hopen dat u er net zo naar uitkijkt als wij dat doen.  

Reageren op dit bericht