Ajacieden onderuit met Oranje tegen Frankrijk

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om te stunten tegen wereldkampioen Frankrijk. De eerste wedstrijd van de Nations League ging met 2-1 verloren in Parijs. Kylian Mbappé opende in de eerste helft score, waarna oud-Ajacied Ryan Babel na rust de gelijkmaker verzorgde. Olivier Giroud bepaalde de eindstand op 2-1. Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong speelden de hele wedstrijd mee. Donny van de Beek bleef op de bank.

In de eerste helft was Frankrijk heer en meester en drukte het Oranje ver achteruit. Al in de eerste minuut kreeg Mbappé een grote kans, maar hij stuitte op Jasper Cillessen. Na een fout van Quincy Promes kwamen de Fransen op voorsprong via diezelfde Mbappé die een voorzet bij de tweede paal vrij kon binnenlopen. Nederland had één echter grote kans via Ginni Wijnaldum, maar hij hielp deze om zeep door de bal slecht aan te nemen waardoor hij kon worden verdedigd.

Na rust zagen we een heel ander Oranje dat hoger druk durfde te zetten en ook meer aan voetballen toekwam. Wijnaldum schoot eerst nog voorlangs uit een goede mogelijkheid en ruim twintig minuten voor tijd viel de op dat moment verdiende gelijkmaker. Babel liep een voorzet van Kenny Tete tegen de touwen. Op dat moment leek Frankrijk rijp voor de slacht en kreeg Nederland nog twee kansen, maar deze bleven onbenut. Een kwartier voor tijd maakte Giroud uit het niets de 2-1 waardoor Nederland alsnog verloor.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.