Ajacieden tijdens de interlandperiode

Tijdens de afgelopen interlandperiode waaiden er weer vele Ajacieden uit over de hele wereld om voor hun land uit te komen. De belangrijkste prestaties lichten we hier uit. Natuurlijk te beginnen met het Nederlands Elftal. Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong speelden allen de hele wedstrijd tegen zowel Frankijk als Duitsland in de Nations League. Door een 2-0 zege op de Fransen en een 2-2 gelijkspel tegen Duitsland plaatste Oranje zich voor het finaletoernooi van komende zomer in Portugal waar het Engeland, Zwitserland en Portugal kan treffen. Donny van de Beek kwam in beide duels niet in actie.

Ook voor de Deense Ajacieden was het feest. Denemarken won vrijdag met 1-2 bij Wales en deed dat met Lasse Schöne in de basis. Hij werd tien minuten voor tijd gewisseld. Daarnaast mocht Kasper Dolberg als invaller de laatste twintig minuten meespelen. Drie dagen later volstond een 0-0 gelijkspel tegen Ierland om groepswinnaar te worden in hun Nations League poule, waardoor Denemarken promoveert naar Divisie A. Schöne speelde de hele wedstrijd, maar Dolberg moest het hele duel vanaf de bank toekijken.

Dusan Tadic promoveerde met Servië van Divisie C naar Divisie B in de Nations League. Op zaterdag was Servië met 2-1 te sterk voor Montenegro waarbij Tadic de assist gaf bij de eerste treffer. De Ajacied speelde de hele wedstrijd mee. Dinsdag won Servië zonder Tadic met 4-1 van Litouwen en stelde zo promotie veilig. Het Argentinië van Nicolás Tagliafico speelde twee oefenwedstrijden tegen Mexico. Beiden werden met 2-0 gewonnen, waarbij Tagliafico alleen de eerste wedstrijd volledig meespeelde.

Dan door naar Afrika waarbij Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui met Marokko speelden tegen het Kameroen van André Onana voor kwalificatie voor de Afrika Cup. Marokko won met 2-0 en beide goals werden gemaakt door Ziyech, maar de spelmaker moest vlak voor tijd van het veld met een knieblessure. Mazraoui stond eveneens in de basis en speelde de hele wedstrijd mee. Marokko oefende dinsdag nog tegen Tunesië (0-1 winst red.) waar Mazraoui 5 minuten voor tijd inviel. Onana keepte een helft tijdens een oefenduel tegen Brazilië (1-0 verlies red.).

Tot slot mocht Max Wöber niet zijn opwachting maken in het eerste elftal van Oostenrijk, want zijn kwaliteiten werden gevraagd voor Jong Oostenrijk en met succes. In een play-off confrontatie werd met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Griekenland en daardoor plaatste Jong Oostenrijk zich voor het EK-21 dat komende zomer in Italië plaatsvindt. Wöber speelde het hele duel als centrumverdediger mee.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.