Nico Tagliafico

Ajacieden voorlopig nog actief op WK

Lasse Schöne en Kasper Dolberg keren voorlopig niet terug naar Ajax. De Deense Ajacieden hebben zich met hun land geplaatst voor de achtste finales van het WK voetbal in Rusland. Een 0-0 gelijkspel tegen Frankrijk bleek uiteindelijk voldoende om achter de Fransen als nummer twee in de poule te eindigen. De volgende tegenstander is het tot nog toe ijzersterke Kroatië dat al hun groepswedstrijd winnend afsloot.

Nicolás Tagliafico leek lang zijn koffers te kunnen gaan pakken, want Argentinië kende een dramatische groepsfase. Na het gelijkspel tegen IJsland en de nederlaag tegen Kroatië moest er worden gewonnen van Nigeria. Tagliafico begon wederom in de basis en dankzij een vroege goal van Messi zag het er goed uit voor de Zuid-Amerikanen. Nigeria kwam echter langszij in de tweede helft. Pas in de 86e minuut schoot Rojo de Argentijnen alsnog een ronde verder, dus ook Tagliafico blijft voorlopig in Rusland waar Frankrijk de volgende horde is.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.