Ajax A1 eindigt NextGen Series als derde

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 17 mei 2016 10:21 – Bron: De Telegraaf

1463316168

De talenten van de A1 hebben gisteren tijdens de finale dag beslag weten te leggen op de derde plek in de NextGen Series. Nadat de halve finale tegen de leeftijdsgenoten van Tottenham Hotspur met 0-1 werd verloren, wisten ze de strijd om de derde plek met 1-0 te winnen van ASA United FC. Ajax Cape Town wist beslag te leggen op de titel door in de finale met 2-0 te zegevieren over Tottenham.

Voor veel spelers voelde de derde plek als een teleurstelling. In het eigen Amsterdam werd met minder dan de eerste plaats geen genoegen genomen. In gesprek met De Telegraaf uit Kaj Sierhuis zijn ongenoegen. “We kwamen hier om de titel te pakken. We kregen tegen Tottenham Hotspur genoeg kansen,” zo luidt het oordeel van de spits.

Toch kan de A1 het seizoen met een glimlach afsluiten. Vorige week werd immers de titel gepakt in een beslissingswedstrijd met PSV. Sierhuis had een belangrijk aandeel is het kampioenschap. “Ik heb meer titels gepakt bij Ajax, maar deze is de mooiste. Mijn positiespel is verbeterd en ik ben balvaster geworden, maar ik heb nog een lange weg te gaan voor ik in Ajax 1 sta.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.