De A1 van Ajax heeft in Rotterdam tegen Feyenoord/Excelsior met 1-1 gelijkgespeeld. Davy Klaassen zorgde voor een voorsprong tegen de Rotterdamse koploper. De Rotterdammers zorgden in de tweede helft voor de gelijkmaker. Ajax moest het in de tweede helft met tien man doen, nadat Joël Veltman een rode kaart kreeg van de scheidsrechter.

De A1 was erop gebrand een goed resultaat neer te zetten in Rotterdam. Twee weken geleden werd op de eigen Toekomst namelijk nog met 5-2 verloren van de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Ajax moest even in de wedstrijd komen, maar de ploeg van trainer Frank De Boer speelde daarna een goede wedstrijd. Ajacied Joël Veltman incasseerde in de tweede helft een rode kaart, waarna de Rotterdammers via Larbi El Harouchi op gelijke hoogte kwamen.

Ondanks het gelijkspel was de Boer niet geheel tevreden. ‘Ze hebben gevochten als leeuwen, maar toch kwam er niet helemaal uit wat we gehoopt hadden. De instelling was goed, maar teveel jongens waren vandaag niet top. En zeker in een uitwedstrijd tegen Feyenoord moet je allemaal top zijn, wil je een goed resultaat behalen. Dat ontbrak er vandaag bij ons aan.’  

Reageren op dit bericht