Ajax A1 stoomt door in UEFA Youth League

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 februari 2016 10:01 – Bron: Ajax.nl

Ajax A1 Stoomt Door In Uefa Youth League

Ajax A1 heeft woensdagavond een mooie zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Olympique Lyon. De ploeg van Frank Peereboom was in de achtste finale van de UEFA Youth League met 3-0 te sterk voor de Franse opponent. De hoofdtrainer had onder andere de beschikking over Donny van de Beek en Vaclav Cerny. Van de Beek opende na ruim een kwartier spelen de score, waarna Abdelhak Nouri voor rust de 0-2 maakte. Leon Bergsma bepaalde de eindstand op 0-3. In de kwartfinales is Chelsea de tegenstander.

“Ik ben trots en heel gelukkig. We hebben twee prachtgoals gemaakt en kwamen voetballend een aantal keer fantastisch door hun verdediging”, analyseert Peereboom na afloop van de wedstrijd. “Daarnaast heeft een aantal spelers individueel gezien een heel hoog niveau gehaald. Daar is dit ook het podium voor, maar je moet je wel kunnen onderscheiden. We hebben het goed gedaan tegen een goede ploeg, met vaardige en snelle spelers. Maar als ze achter staan, moeten ze ook gaan forceren. Ik merkte ook dat ze op gegeven moment onrustig werden.”

SAMENVATTING:

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.