Ajax A1 wint wel, maar is nog geen kampioen

1454167844

De A1 van Ajax is nog geen kampioen, ondanks dat het vandaag met 0-2 won van Willem II. Doordat PSV echter het lastige uitduel in Alkmaar ook winnend wist af te sluiten, speelt Ajax dinsdag een beslissingswedstrijd tegen de Eindhovenaren.Voor de ploeg van Gery Vink maakte vandaag de controlerende middenvelder Carel Eiting beide doelpunten in Tilburg.

De Amsterdammers moesten het doen zonder Che Nunnely, Justin Kluivert, Navajo Bakboord en sterkhouder Mathijs de Ligt. De talenten vertegenwoordigen deze dagen het Nederlands Elftal onder 17 op het EK in Azerbeidzjan. Om die reden begon Deyovaisio Zeefuik in het centrum van de verdediging en mocht de hiervoor lang geblesseerde Noussair Mazraoui als rechtsback beginnen. Ezra Walian begon weer op het middenveld en voorin stond Kasper Dolberg op de plek van Che Nunnely waardoor Kaj Sierhuis in de spits mocht aantreden.

De wisselingen en vooral de spanning hadden grote invloed op het spel want Ajax begon onrustig en slordig. Dat had als gevolg dat Willem II onder aanvoering van oud-Ajacied Dani Koks een aantal keer gevaarlijk voor het doel opdook. Ajax stelde daar weinig tegenover. Totdat Walian opeens alleen voor doelman Robin van Iersel opdook. Hij faalde maar het was het startsein voor meerdere kansen. Zo schoot Dolberg prachtig richting de kruising, maar kon de Willem II-doelman knap redden. Walian kreeg even later weer een grote kans na een goed uitgevoerde counter en fantastische hakbal van Vince Gino Dekker. Van Iersel kon echter tot tweemaal toe redden. Uiteindelijk scoorde Eiting met een kiezelhard schot hoog in het doel, na een afvallende bal uit een corner. Vlak daarna mochten de spelers aan de thee.

In de tweede helft werden er door beide ploegen een stuk minder kansen gecreëerd. Wat vooral opviel waren de pijntjes aan beide kanten, daardoor lag het spel zo vaak stil dat het spel minder en minder werd. Bij Ajax maakte de pas vijftienjarige Mitchell Bakker als invaller zijn debuut in de A1. Hij viel in voor de geblesseerde Conner Blöte en deed dat prima. Hij was met zijn overtuigende debuut meteen een van de sterkste spelers van de middag. Naast de wekelijks uitblinkende Zeefuik -waarvan het een raadsel is waarom hij nog zonder contract zit- en doelpuntenmaker en regisseur Eiting. Laatstgenoemde zorgde in slotfase ook nog voor het tweede doelpunt aan Ajax-kant. Uit wederom een afvallende bal maakte hij de 0-2.

De drie punten gingen dus mee naar Amsterdam. Er wacht echter nog een fantastische climax voor de jonge talenten. Dinsdag 10 mei speelt Ajax namelijk de beslissingswedstrijd tegen PSV op Papendal in Arnhem. Mocht er na 120 minuten nog een gelijke stand op het scorebord staan, is de Amsterdamse A1 kampioen. Dit doordat het doelsaldo van Ajax beter is dan dat van de concurrent uit Eindhoven.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.