Nigel de Jong

‘Ajax aast op terugkeer De Jong’

Nigel de Jong zou deze zomer terug kunnen keren bij Ajax, dat meldt het Turkse Fotospor. De verdedigende middenvelder zou een contract kunnen tekenen van twee seizoenen in Amsterdam. Galatasaray zou ruim twee miljoen euro willen ontvangen voor de 32-jarige Amsterdammer. Wel zal hij qua salaris flink moeten inleveren, omdat hij momenteel 2,5 miljoen euro per jaar verdient. Ajax zou hem maximaal zes ton per jaar willen uitbetalen.

De Jong doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax. Na 133 officiële wedstrijden in het eerste elftal te hebben gespeeld, verkaste hij in de winter van 2006 naar Hamburger SV. De middenvelder stond daarna nog onder contract bij Manchester City, AC Milan, LA Galaxy en nu dus bij Galatasaray. Twee jaar geleden stond De Jong nog niet open voor een rentree bij Ajax. “Voor mij is het nog te vroeg”, zei hij destijds. “Maar ik zeg nooit nooit. Ik sluit de deur voor geen enkele club, dus ook niet voor Ajax. Het moet echter wel realistisch zijn en passen in mijn plaatje.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.