Ajax begint 2016 met moeizame overwinning op ADO

Geschreven door Thorben Jansen Of Lorkeers – Uitgave: 17 januari 2016 14:31 – Bron: Ajaxinside.nl

1437159431

Ajax is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Amsterdammers wisten de traditioneel lastige uitwedstrijd bij ADO Den Haag te winnen met 0-1. Amin Younes was met zijn enige goal van de wedstrijd de matchwinner. Door de overwinning, kunnen de Ajacieden rustig achterover leunen als Feyenoord en PSV het in De Kuip tegen elkaar opnemen. Volgende week zaterdag is Vitesse in de Amsterdam ArenA de tegenstander.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk weinig noemenswaardig in Den Haag, behalve dat het ADO-publiek zich enorm misdroeg met racistische spreekkoren richting vooral Riechedly Bazoer. ADO zat er de eerste tien minuten vrij strak op, terwijl Ajax erg slordig was. Ook werden er erg veel overtredingen gemaakt. Tot kansen kwamen beide ploegen niet. De enige kans van de eerste helft was meteen raak voor Ajax. Joël Veltman had een goede lange bal in huis op Amin Younes. De rechtsbuiten, die naar binnen was gekomen, nam het leer goed aan bleef koel oog in oog met ADO-keeper Martin Hansen: 0-1.

Vrij snel in de tweede helft leek Jasper Cillessen de strijd te moeten staken. De doelman werd hard in zijn gezicht geraakt door Ruben Schaken. Met een bebloed gezicht leek het erop dat de keeper zich moest laten vervangen, maar uiteindelijk besloot de international door te gaan. In het tweede bedrijf van de wedstrijd was Ajax vooral ongelooflijk slordig. ADO zette meer druk en rook bloed. Het leidde uiteindelijk tot een enorme kans voor Mike Havenaar. Cillessen besloot te blijven staat, waar hij eigenlijk moest komen, waardoor Havenaar vervolgens vrij kon inkoppen. De ADO-spits deed dat echter erg zwak, waardoor Cillessen uiteindelijk makkelijk kon pakken en met de schrik vrij kwam.

Ook Ajax kreeg via Viktor Fischer een kans op een goal. Anwar El Ghazi legde klaar voor de Deen. Hij wachtte echter te lang met afdrukken en schoot uiteindelijk teleurstellend naast. Waardoor de beslissing in de wedstrijd uitbleef. In de laatste minuten drong ADO nog wel aan, maar kreeg Ajax de grootste kansen op de 0-2. Lasse Schöne kwam een op een met Martin Hansen, maar de Deense goalie redde goed. In de rebound kopte El Ghazi op de lat. Waardoor het bij 0-1 bleef en Ajax goed begint aan 2016.


Opstelling Ajax:
Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald; Dijks; Bazoer, Van de Beek (81. Sinkgraven), Gudelj; Younes (Schöne), Milik (82. El Ghazi) en Fischer.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.