Ajax begint de CL-campagne foutloos: 3-0

Ajax is vanavond terug op het podium waar het vorig seizoen zoveel indruk op Europa maakte. In de eigen Johan Cruijff ArenA kiest Ten Hag voor de Champions League variant, met Promes en Neres in de basis.

Ajax komt na 2 minuten voetballen met de schrik vrij als Veltman een overtreding in het eigen strafschopgebied lijkt te begaan. Scheids en VAR vinden het niet zwaar genoeg. Het is een waarschuwing voor de verdediging van Ajax, die vandaag bestaat uit Dest, Veltman, Blind en Tagliafico. Na dit schrikmoment neemt Ajax het initiatief in de wedstrijd. Na een klein kwartier resulteert dit in een enorme kans voor Ziyech. De Marokkaans international speelt zich prachtig vrij en schiet dan snoeihard op het aluminium van de kruising. Het is het startsein voor een sterke fase van Ajax’ kant. Een schot van Alvarez wordt nog gekraakt, maar de volgende aanval is raak. Promes staat op de goede plaats om een voorzet van Tagliafico in de hoek te koppen: 1-0! Ajax op een verdiende voorsprong.

Na de openingstreffer is het Lille dat zich meer en meer in de wedstrijd vecht. Veltman staat een aantal keer op de goede plaats om reddend op te treden. Dat is hard nodig, want de counters van de Fransen zijn gevaarlijk. Ajax lijkt de grip op de wedstrijd soms wat kwijt te raken, maar het blijft goed gaan. Vlak voor rust is Onana belangrijk. Hij redt op een inzet van dichtbij. Als Ajax denkt aan een tweede treffer voor rust, fluit de scheidsrechter op een uiterst vreemd moment af. Het blijft 1-0.

Na de rust is Ajax direct op zoek naar de marge van twee. Dat duurt niet lang. Alvarez krijgt de bal en de hoek lijkt te lastig, maar het past. Zijn diagonale schot gaat erin: 2-0! Een welkome treffer aan het begin van de tweede helft. Na dit doelpunt swingt het team zoals we dat vorig seizoen zo vaak zagen. Nu zijn het ‘nieuwelingen’ Dest en Martinez die de tegenstander dol draaien met hun pirouettes. Ook Ziyech tovert een aantal prachtige panna’s tevoorschijn. Net nadat Lille weer gevaarlijk wordt en Onana reddend moet optreden, valt doelpunt nummer drie. Tagliafico (weer hij) kopt een hoekschop prachtig binnen: 3-0! De linksback is in topvorm en scoort nu ook al aan de lopende band. Na deze veilige voorsprong is de wedstrijd binnen. Onana houdt zijn doel schoon en Ajax wint met 3-0. Zondag wacht PSV, een wedstrijd die met vertrouwen tegemoet gezien kan worden. Ajax swingt én wint: een goede start!

Aanvang: 21.00 uur – Scheidsrechter: Jovanovic

Scoreverloop:

1-0, Promes (18)

2-0, Alvarez (50)

3-0, Tagliafico (62)

Ajax: Onana (geel); Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Promes (Ekkelenkamp/87), Martínez; Ziyech (Lang/77), Tadić, Neres (Huntelaar/83).

Wissels Ajax: Varela, Schuurs, Huntelaar, De Jong, Marin, Ekkelenkamp, Lang.

Lille OSC: Maignan; Çelik, Fonte, Gabriel, Bradaric; Andre, Soumaré (Xeka/77); Sanches (geel) (Araujo/63), Ikoné (Yazici/63), Bamba; Osimhen.

Wissels Lille OSC: Jardim, Soumaoro, Xeka, Rémy, Araujo, Yazici, Pied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.