Ajax begint met volwassen zege tegen Barcelona op Next Gen Series

Geschreven door Krist Stoelwinder – Uitgave: 14 mei 2016 20:17 – Bron: Ajax Inside

1462441332

Ajax heeft een prima resultaat behaalt in de eerste wedstrijd van de Next Gen Series. De ploeg van Gery Vink versloeg FC Barcelona in de slotseconde van de reguliere speeltijd met 1-0. Kaj Sierhuis maakte met een kopgoal het bevrijdende doelpunt.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Johan Cruijff. In de wedstrijd zelf startte Ajax voortvarend met een grote kans voor Sierhuis. Na een fantastische voorzet van Vince Gino Dekker kreeg de goalgetter een uitstekende kopkans, maar doelman Andreu Mundet pareerde de bal knap. Tien minuten later was er minder goed nieuws voor de Amsterdammers, Dani de Wit moest namelijk het veld verlaten met een blessure. B-junior Noa Lang verving hem. Iets later was het rust.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en in de tweede helft was dat ook het geval. Er waren weinig kansen maar toch speelde Ajax volwassen. De talenten gaven Barcelona geen kans om in het welbekende spel te komen. Ajax speelde op de grens en ging er soms iets overheen. Dat ondervond ook Seung-Woo Lee, de spits van Catalanen. Dit nadat Deyovaisio Zeefuik hem kiezeldhard te grazen had genomen. Uit het niets werd Ajax weer gevaarlijk na een knappe actie van Pelle Clement. De speler van Jong Ajax kwam voor Mundet, maar miste. Beide ploegen bleven het proberen, maar het leek er niet van te komen. Tot de laatste minuut: toen promoveerde Sierhuis de goede voorzet van Adham El Idrissi tot doelpunt

Door de winst op Barcelona is Ajax uitstekend gestart aan de Next Gen. Morgen spelen de jongelingen eerst tegen ASA United FC en later Galatasaray.

Opstelling Ajax:
Groothuizen; Zeefuik, Lartey, Bergsma, Bakker; Clement, Eiting, D. De Wit; M. De Wit, Sierhuis en Dekker.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.