quote: FcCarlo
[…]

Ik vind dat je een beetje overdrijft. Eerste helft speelde H.A. gewoon goed mee en de tweede helft maak je het gewoon af. In 95 hadde zo ook wel eens van deze wedstrijden alleen tegenwoordig wat meer. Als je kleine wedstrijden wint word je dit jaar kampioen met 2 vingers in de neus, als je dan ook nog overwinterd in de C.L. zou het een geweldig seizoen kunnen worden.

In 95 was er in zo’n wedstrijd geen moment waarop de gedachte ook maar bij je opkwam dat het wel eens fout zou kunnen lopen. Tegenwoordig zit je grote delen van de wedstrijd met dichtgeknepen billen te kijken in de hoop dat het goed afloopt.

Maar goed, ik hou niet zo van vergelijkingen met 95, omdat die per definitie niet eerlijk zijn. De voetbalwereld stak toen nog heel anders in elkaar.

Feit is dat PSV en Twente qua positiespel veel verder zijn omdat ze het middenveld in handen hebben. Op elke positie hebben ze zo’n beetje een slechtere speler dan wij hebben, maar de aansluiting is daar veel beter en het middenveld zorgt voor rust.

En ik dacht dat ik van een Ajax-voetballer nog wel mocht verwachten dat ie een pass over 5 meter kan laten aankomen. Of iig inziet wat ruimtelijk kan en wat niet. En niet steeds maar weer voor de lange bal kiest.

Vraag je eens af waarom wij 6 jaar geleden voor het laatst kampioen werden. Was dat niet het laatste seizoen waarin we domineerden op het middenveld en de wedstrijden echt in handen hadden? Begrijp me niet verkeerd, in die 6 jaar hebben we geweldige wedstrijden gespeeld. Het probleem is echter dat ze werden afgewisseld met wedstrijden van abominabel niveau. Of het gaat geweldig of het gaat bagger, waardoor je soms wedstrijden als tegen Utrecht en Excelsior hebt. Dan kun je tegen voor de rest goede wedstrijden spelen, maar dan ben je door je eigen wisselvalligheid straks voor het 7e jaar geen kampioen.

Helaas krijgen steeds meer Ajacieden vrede met het huidige spel. Bedenk je goed dat het Ajax van 2003/2004 dit Ajax met 5-0 van de mat zou tikken. Dat geeft aan dat we ver gezakt zijn. En ookal ligt het dieptepunt achter ons, kampioenswaardig is het nog steeds niet. Ajax zal de komende weken stappen moeten gaan maken. Ik ben daarom ook blij dat we CL gehaald hebben, want ervaring is ook een belangrijke factor in dit proces. Alleen van tegen de besten spelen wordt je beter, niet van potjes tegen degradatiekandidaten.

We zullen zien wat de toekomst brengt, maar ik ben op dit moment nog verre van tevreden en ik hoop Jol ook.

Reageren op dit bericht