Kasper Dolberg

Ajax eenvoudig verder in de beker na 1-5 overwinning op Scheveningen

Ajax heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. In het Cars Jeans stadion, waar de Amsterdammers afgelopen zondag nog punten liet liggen tegen ADO Den Haag, won de ploeg van Keizer met 1-5 van Scheveningen. De amateurs boden lang tegenstand, maar liepen in de slotfase toch tegen een stevige nederlaag aan. Dit was vooral te danken aan Dolberg die driemaal trefzeker was.

Het eerste bekerduel van dit seizoen begon zoals verwacht werd. Ajax nam het heft in handen en Scheveningen trok zich terug op eigen helft om zo lang mogelijk de nul te houden. Dit strijdplan van de thuisploeg kon al snel de prullenbak in, want na vijf minuten opende Dolberg de score. De Deen, die weer in de basis stond, kreeg op een meter of 25 de ruimte en haalde vervolgens doeltreffend uit.

Ondanks de vroege achterstand bleef de tactiek van de thuisploeg ongewijzigd. Hierdoor lag er weinig ruimte voor Ajax en ontbrak het aan creativiteit om tot goede kansen te komen. Pas vlak voor rust wisten de Amsterdammers de marge te verdubbelen. Kasper Dolberg was opnieuw belangrijk, ditmaal als aangever. De aanvaller legde de bal fraai op het hoofd van Siem de Jong die zo zijn eerste goal sinds zijn terugkeer kon maken.

Na een plichtmatige eerste helft begon Ajax een stuk frisser aan de tweede deel van de wedstrijd. De combinaties begonnen beter te lopen en dat leverde na een klein uur spelen de derde goal op. Siem de Jong kon na een goede combinatie met Schöne de bal voorgeven op Neres. De kleine Braziliaan worstelde zich los van Korndijk en tikte binnen.

Lang kon Ajax niet genieten van de goal, want een aantal minuten later stond ook Scheveningen op het scorebord. Na een snelle aanval dook Barry Rog op in het zestienmeter gebied en pakte zijn kans. De linksbuiten ramde de bal met overtuiging achter Van Leer. Het publiek hoopte op een spannende slotfase, maar zo ver kwam het niet dankzij Dolberg. De Deen kon na een slimme pass van Siem de Jong vrij doorlopen en maakte het overtuigend af.

Met nog vijf minuten op de klok maakte Dolberg ook zijn derde van de avond. Hij deed dit vanaf de penaltystip nadat Neres onderuit getrokken werd door Korndijk. Dit was tevens het laatste wapenfeit van beide ploegen en dus boekte Ajax een gemakkelijke, maar bovenal plichtmatige 1-5 overwinning.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink