Ajax bekert door bij terugkeer Blind en Ziyech: 0-3

Het goede nieuws van vanavond is de terugkeer van Ziyech en Blind bij de selectie. Beide sterkhouders zijn echter nog niet fit genoeg om in de basis te starten. Van Veltman is bekend dat hij er meerdere maanden uit is met knieletsel. Logische vervanger zou Schuurs zijn, maar hij is ‘niet wedstrijdfit’. Alvarez krijgt daarom de kans als centrale verdediger.

Hoewel het dak van de Gelredome dicht kan, is de eerste minuut van de wedstrijd stormachtig. Ajax krijg al na 20 seconden een grote kans via Traoré. Pasveer redt. In de omschakeling is Vitesse gevaarlijk en kan Tagliafico een grote kans voor Matavz voorkomen. Beide ploegen tonen daarmee direct de intentie om op jacht te gaan naar doelpunten. Na de attractieve openingsfase zakt het niveau van de wedstrijd ver terug.

Ajax heeft de bal en doet er niet veel mee. Vitesse lukt het niet de soms onstabiel ogende defensie van Ajax echt aan het wankelen te krijgen. Na ruim een halfuur zoekt Vitesse de aanval en countert Ajax wel succesvol. Een verre inworp van Linssen wordt uitverdedigd en komt bij Van de Beek. Hij bezorgt de bal bij Traoré die na een mooie actie Babel heeft gezien bij de tweede paal. Het is een koud kunstje voor de ervaren aanvaller om dat af te ronden: 0-1. Hoewel Ajax niet groots speelt, is het een terechte voorsprong. Het blijft bij deze stand tot de rust. De opvallendste man op het veld is misschien wel Nijhuis. De scheidsrechter leidt de wedstrijd warrig en deelt ook nog gele kaarten uit aan iedereen die het niet in zijn leiding kan vinden.

De tweede helft begint zo mogelijk nog gezapiger als de eerste helft lang was. Ajax voetbalt ongeconcentreerd en maakt zodoende veel fouten in de opbouw. Het lukt Vitesse niet hiervan te profiteren. De minuten tikken voorbij met Ajax op een minimale voorsprong. Het is goed om te zien dat Ten Hag Ziyech en Blind laat warmlopen voor een invalbeurt.

Net als Blind op het punt van invallen staat, tilt Ajax via Gravenberch de marge naar 2. Een vlot lopende aanval komt via Tagliafico na een overstapje van Van de Beek voor de voeten van Gravenberch. Hij rondt af: 0-2. Ajax lijkt hiermee het duel te beslissen. Onder luid applaus valt Blind in en even later ook Ziyech. Het wordt zelfs nog 3-0 met wat ondersteuning van de VAR. De heren in Zeist constateren hands van Matavz: penalty voor Ajax en een tweede gele kaart voor de spits van Vitesse. Tadic benut de strafschop: 0-3. Ajax wint al met al eenvoudig zonder goed gespeeld te hebben. Heel mooi nieuws is de terugkeer van Blind en Ziyech!

Aanvang: 20.45 uur – Scheidsrechter: Nijhuis

Scoreverloop:

0-1, Babel (32)

Ten Hag geel (39)

0-2, Gravenberch (76)

0-3, Tadic (85, p.)

Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark (Grot/79); Bero, Tronstad, Tannane (Vroegh/88); Dicko, Matavz (2 x geel, rood/83), Linssen (geel).

Wissels Vitesse: Lamprou, Bayazit, Grot, Bazoer, Dasa, Hajék, Brenet, Buitink, Aktas, Vroegh, Oukili.

Ajax: Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Gravenberch (Blind/77), Eiting (geel); Tadić, Van de Beek (geel), Babel (geel) (Huntelaar/85); Traoré (Ziyech/80).

Wissels Ajax: Varela, Kotarski, Huntelaar, Mazraoui, De Jong, Blind, Marin, Ziyech, J. Timber, Danilo.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.